''Yavru Kurtlar'' Kızıldağ Milli Parkı'nda Kamp Yaptı

Konya ve Ankara'dan gelen 150 kişilik izci grubu, Şarkikaraağaç Kızıldağ Milli Parkı'nda kamp yaptı.

Türkiye İzcilik Federasyonu'ndan Eğitimci Lider ve Kamp Müdürü Hayri Solmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Konya izcilerinin düzenlediği etkinliğe Konya ve Ankara'dan 150 kişinin katıldığını söyledi.

Aralarında 5 ile 20 yaş arası izcilerin olduğunu ifade eden Solmaz, 2,5 günlük kamp süresi boyunca doğanın güzelliği, temiz hava ve çevre imkanlarından faydalanmak için çeşitli aktiviteler düzenlediklerini kaydetti.

Kamp süresince telsizcilik, mors alfabesi, kukla yapımı, el becerileri, oryantrik, atıcılık, dağcılık gibi farklı eğitimler verildiğini belirten Solmaz, ayrıca çocukların sosyal açıdan gelişmesi için akşamları kamp ateşi programları gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Solmaz, bu programlar sayesinde çocukların toplum içinde kendilerini ifade edebilmeyi ve bir şeyler ortaya çıkartabilmeyi çok güzel bir şekilde öğrendiklerini ifade etti.

İzcilik Federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi Mustafa Köşker ise Konya izcilerinin daveti üzerine Ankara'dan 30 kişilik bir grupla kampa katıldıklarını söyledi.

7 ile 11 yaş arası izcileri ''Yavru kurt'', 12-15 yaş arasındakileri ''İzci'' ve 15-18 yaş arasındakileri de ''Ergin izci'' olarak sınıflandırıldığını anlatan Köşker, ''Yavru kurdun parolası, 'Çok çalışır', izcinin parolası, 'Daima hazır', ergin izcinin parolası, 'Topluma hizmet eder'. Kendilerini bu parolalara göre adapte ederler. Yavru kurtlar tamamen oyuna yönelik bir talebe bağlı kalırken, bir ergin izci ise tamamen maceraya ve hareketli faaliyetlere odaklanmıştır'' diye konuştu.

Köşker, her yaş grubundakilere kendi ilgi ve ihtiyaçlarına yönelik etkinlikler düzenleyerek, bir ekip halinde çalışma, öğrenme, karar alma gibi yeteneklerin gelişmesini sağladıklarını sözlerine ekledi.

''Yavru kurt'' 8 yaşındaki Latife Girgiç, kampa katıldığı için çok mutlu olduğunu, kamp alanının çok güzel olduğunu ifade etti.

İzcileri kamp alanında ziyaret eden Şarkikaraağaç Belediye Başkanı Şafak Ufakcık, konuklarını ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Kızıldağ Milli Parkı'nın doğası ve temiz havasıyla eşsiz bir yer olduğunu belirten Ufacık, bölge turizmini artırmaya yönelik çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

Muhabir: Mehmet Erbek

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA