Şehit Eşini 'Hakkını Helal Et' Diyerek Uğurladı

Antalya’daki silahlı saldırıda şehit düşen 3 polisten biri olan Konyalı 8 yıllık polis memuru Mehmet Çolak, memleketi Konya’nın Sarayönü ilçesi Kurşunlu beldesinde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Eşini 'Hakkını Helal Et' Diyerek Uğurladı
Şehit eşi Elif Çolak tabuta sarılarak, "Hakkını helal et, ben ettim" diyerek gözyaşı dökerken, şehidin annesi Saliha Çolak, "Yavrumu şehit getirdim köyümüze, şefaati hepinize dokunsun" diye ağladı.

Evli ve bir çocuk babası şehit Mehmet Çolak’ın cenazesi, Antalya’da düzenlenen törenin ardından dün akşam saatlerinde memleketi Konya’ya getirildi.

Daha sonra şehidin cenazesi konvoy eşliğinde Sarayönü ilçesine bağlı Kurşunlu beldesine getirildi.

Şehit Çolak'ın Türk bayrağına sarılı tabutu cenaze namazının kılınacağı Rahmet Camisi'ne getirildiği sırada anne Saliha Çolak, "Yavrumu şehit getirdim köyümüze, şefaati hepinize dokunsun" diye gözyaşı döktü. Şehit polis memurunun dedesi Vehbi Çolak da, torununun tabuttaki fotoğrafını öptü. Şehidin eşi Elif Çolak ise tabuta sarılarak, "Hakkını helal et, ben ettim, sen de bana helal et" diyerek gözyaşı döktü. Daha sonra şehit polisin cenaze töreninde özgeçmişi okundu ve öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından meslektaşları tarafından omuzlara alınan şehit polisin naaşı bir süre sonra vatandaşların omuzlarında mezarlığa taşındı. Şehit polis, belde mezarlığında gözyaşı ve dualarla defnedildi

Cenaze törenine Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekilleri Hüseyin Üzülmez, Mustafa Kabakcı ve Cem Zorlu, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Konya Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, emniyet teşkilatı mensupları, şehit polisin yakınları, mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı

Kaynak: İHA