Muğla Gazeteciler Platformu Köyceğiz’de

Muğla Gazeteciler Platformu; Ortaca, Dalaman, Köyceğiz üyeleri Köyceğiz Kaymakamı Yücel Gemici ve ilçe protokolünü ziyaret etti.

Muğla Gazeteciler Platformu Köyceğiz’de
Köyceğiz’de bir araya gelen Platform üyeleri, Köyceğiz Kaymakamı Yücel Gemici, Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay, Köyceğiz İlçe Emniyet Müdürü M. Kemal Keskin ve Köyceğiz İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Zafer Tuncer’i makamında ziyaret etti.

Bölgede aktif olarak görev yapan tüm gazetecilerin katıldığı ziyarette habere ulaşma konusunda yapılması gerekenler, sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

Bölgede aktif olarak çalışan gazetecilerin ilk ziyaret yeri Köyceğiz Kaymakamı Yücel Gemici oldu. Yücel Gemici bu ziyaretten memnun olduğunu bütün basın mensuplarını bir arada görmekten mutlu olduğunu belirtti.

Gemici, “sizleri bir arada görmekten memnun oldum biz kamu hizmeti yapıyoruz ama sizin yaptığınız mesleğin zorluklarının farkındayız çok zor şartlar altında mesleğinizi icra ediyorsunuz. Birlik olmanız ve sizleri daha güçlü bir şekilde karşımda görmekten inan memnun oldum. Bizimde mutlaka eksiklerimiz vardım bunlar sizlerle yapacağımız görüşmelerle yok olacağını düşünüyorum” dedi.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından platform üyeleri Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay’ı makamında ziyaret etti. Erbay, “bölgede görev yapan tüm gazeteci arkadaşları bir arada görmekten memnun oldum. Aranızda tabi ki rekabet oluyor ama birlik olarak hepinizi karşımda görmek beni şaşırttı. Yaptığınız haberleri tarafsız somut olarak yapmanızı istiyorum. Basın ayna görevi yapmaktadır gördüğünü yansıtır o yüzden sizlerin yaptığınız iş konusunda daha dikkatli olmasını isterim. Bizler ile ilgili merak etiğiniz her konuda bana direk ulaşabilirsiniz” diye konuştu.

Köyceğiz İlçe Emniyet Müdürü M. Kemal Keskin’i de ziyaret eden platform üyeleri habere ulaşma konusunda emniyettin ne kadar önemli olduğunu ve bu konuda emniyet ile basının bir nevi aynı işi yaptığını belirtti.

Emniyet Müdürü M.Kemal Keskin ise, “ ziyaretiniz için önce teşekkür ederim. Basının öneminin farkındayız sizler ile işbirliği halinde çalışıyoruz. Bizim ile ilgili herhangi bir sorun yaşandığında bunu bizlerle paylaşmanızı isterim” dedi.

Platform üyelerinin Son ziyaretti ise Köyceğiz İlçe Jandarma Komutanı Zafer Tuncer’e oldu. Bölgede görev yapan basın mensupları Köyceğiz’de yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek bu konuda çözüm yolu bulmasını istediklerini belirti.

Gazetecileri dinleyen Köyceğiz Jandarma Komutanı Zafer Tuncer ise, “Yaşadığınız sıkıntıların farkındayım ama bizimde yasalar çerçevesinde hareket etmemiz gerekiyor. Sizlere karşı yapılan bir şey değil. Ama bu sorunların çözülmesi konusunda elimizden geleni yapacağız. Mesleğinizin zorluklarının farkındayız yeri geldiğinde çok zor şartlar altında görevinizi yerine getirmeye çalışıyorsunuz. Bizler halkın güvenliğini sağlarken, sizlerde halkın haber alması konusunda çalışıyorsunuz aslında iki tarafta halk için çalışıyor. Yaşanan sıkıntıların zamanla çözüleceğine inanıyorum” dedi.

Ziyaretler Sonunda platform üyeleri resmi kurumlarda bir arada aile fotoğrafı çekilerek ayrıldı .
Kaynak: İHA