Pınarhisar Kaymakamı Özmen Açıklaması

Pınarhisar Kaymakamı Mevlüt Özmen, sel nedeniyle Vize ilçesindeki köylerde bulunan bazı evlerin yıkıldığını, ev ve iş yerlerini su bastığını, büyük ve küçükbaş hayvanların telef olduğunu belirterek, can kaybı olmayışının kendileri için sevindirici olduğunu söyledi.

Vize Kaymakamlığı'na vekalet eden Özmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, selden Müsellim, Çövenli ve Akıncılar köylerinin zarar gördüğünü bildirdi.

Yağışın öğle saatlerinde başladığını ifade eden Özmen, ''Bu derece sıkıntı vereceğini tahmin etmedik. Köylerimizde evler yıkıldı, bazı ev ve iş yerlerini su bastı, büyük ve küçükbaş hayvanlar telef oldu. Evleri yıkılınca panik yaparak yaralanan vatandaşlarımız var. Can kaybımız yok, bu bizim için sevindirici'' diye konuştu.

Özmen, hasar tespit çalışmalarına yarın sabah başlanacağını sözlerine ekledi.

Öte yandan, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Çövenli köyünde inceleme yaparak, Kaymakam Özmen'den bilgi aldı.

-''İkinci felaketi de şimdi yaşıyorum''-

Akıncılar köyünde yaşayan Ebru Duysak ise Gölcük depreminde yıkılan binanın enkazından sağ kurtulduğunu, kayınvalidesinin yanına yerleştiğini belirterek, 1999'daki depremin ardından ikinci felaketi yaşadığını anlattı.

''Gölcük depreminde binamız 5 saniyede yerle bir oldu'' diyen Duysak, ''Ağabeyim, babam ve babaannem depremde vefat etti. Gölcük depreminden sonra kayınvalidemin yanına yerleştik. İkinci felaketi de şimdi yaşıyorum. Evdeki beyaz eşyalarımız yeniydi. Çocuklarımıza, kayınvalideme bir şey olmadı, Allah'a şükürler olsun'' şeklinde konuştu.

Muhabir: Özgün Tiran / Hakan Şahin

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA