Şarköy’de 2,3 Milyonluk Gebe Düve Dağıtımı Törenle Yapıldı

Tekirdağ'ın Şarköy İlçesine bağlı Beyoğlu Köyünde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı destekli, “Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesi” kapsamında 30 aileye 180 adet gebe düve dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Şarköy’de  2,3 Milyonluk Gebe Düve Dağıtımı Törenle Yapıldı
Projenin toplam maliyeti 2 milyon 322 bin TL.

Köy meydanında düzenlenen törende,Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney,Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cevdet Soyak , Beyoğlu Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Fikri Özer, Köy Muhtarı Şerif Şen, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şaban Aytaç, Tarım Kredi Kooperatifler Birliği Başkanı Ramazan Demirkıran birer konuşma yaptı.

Beyoğlu Köyü Tarımsal Kooperatifi Başkanı Fikri Özer, proje ile günlük 2,5 ton süt üretim kapasitelerini, 6 tona çıkacaklarını ifade ederek “Bu proje ile 1 milyon 322 bin TL kredi kullandık, kooperatif üyeleri olarak da 1 milyon Lira katkımız olmak üzere toplam 2 milyon 322 bin TL’ye proje gerçekleşti.” Dedi.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şaban Aytaç yaptığı konuşmada “Beyoğlu köyü bu proje ile bir süt üretim merkezi haline gelecektir. Beyoğlu Köyü 30 işletmeli bir süt çiftliği oluşturmuştur. Bu projenin doğruluğu, hayvanlar doğurmaya başladığında daha da iyi anlaşılacaktır” dedi.

Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney, projenin uzun ve zahmetli bir süreçten geçtiğini ifade ederek “Köy kooperatiflerimizin başarılı olması için köy halkı ve muhtarlarıyla işbirliği içinde hareket etmesi lazım. Köy kooperatiflerinde şeffaflığın olması, vatandaşın ilgisini daha da artıracaktır. Beyoğlu köyümüz var olan büyükbaş hayvan kapasitesini 180 yeni düve ile güçlendirmiş, tüketen değil, üreten köy olmuştur. Bu tip projelerle köylerimizden kente göç azalacak, köy halkımızın geliri artacak, ülke ekonomisine katkısı sağlanacaktır.” Dedi.

Konuşmaların ardından, Kaymakam Zekeriya Güney ile AK Parti İl Başkanı Ahmet Kambur projenin ilk düvelerini kooperatif üyesi ortaklara teslim etti .
Kaynak: İHA