Genç Gazeteci, Kalp Krizinden Hayatını Kaybetti

Anadolu Ajansı Eğirdir muhabiri 27 yaşındaki Mehmet Erbek, bugün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Genç Gazeteci, Kalp Krizinden Hayatını Kaybetti
Erbek’in ani ölümü, bölgedeki basın camiasını yasa boğdu.Anadolu Ajansı Isparta Muhabiri Murat Yolcu, Kafeler Caddesi'nde bulunan büroya geldiğinde muhabir arkadaşı Mehmet Erbek'i yerde yatar vaziyette buldu.

112 Acil Servis ekipleri olay yerine çağırıldı. Erbek, sağlık ekipleri dakikalarca kalp masajı yapmalarına rağmen hayata döndürülemeyince, ambulansla Isparta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kalp krizi geçirdiği belirlenen ve hastanede kalp masajına devam eden doktorların tüm çabasına karşın genç muhabir hayatını kaybetti. Gazeteciliğe Yenişarbademli ilçesinde AA muhabiri olarak başlayan Erbek, bu yıl Eğirdir ilçesine muhabir olarak atanmıştı. Birkaç aydır Isparta'da geçici görevle çalışan Erbek, bir ay sonra askere gidecekti.

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, hastane önünde yaptığı açıklamada, “Anadolu Ajansı’nın Eğirdir ve Isparta bürosunda başarılı haberlere imza atan genç meslektaşımızın kalbi, mesleğimizin yorucu ve stresli çalışma ortamına daha fazla dayanamadı. Görev şehidi olarak kabul ettiğimiz bu kardeşimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve meslektaşlarına başsağlığı dilerim. Gazeteci arkadaşlarımızın sağlıklarını ihmal etmemelerini rica ediyorum.” diye konuştu.

Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Çokyaşa da “Genç kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

Mehmet Erbek’in cenazesi, yapılan otopsinin ardından Yenişarbademli’de toprağa verilmek üzere ailesine teslim edildi .