Suda Koku Sorunu Çözüldü

Isparta’nın şu anda içme suyu ihtiyacını karşılayan Eğirdir Gölü’nde su sıcaklığının yüksek olmasına bağlı olarak artan yosunlaşmadan kaynaklanan içme suyundaki tat ve koku bozukluğu sorununun çözüldüğü belirtildi.

Suda Koku  Sorunu Çözüldü
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’nın içme suyunda görülen yosun kokusunun nedenleri hakkında bilgi verdi. Başkan Günaydın, yaz mevsiminin kurak geçmesi ve gölde durgunluk olmasıyla birlikte göldeki yosunlaşmanın artması sonucu suda koku meydana geldiğini açıkladı.

Yosunu yiyen sazan balığının yavrularını yiyen başka tür balıkların göle atılmasıyla gölde ekolojik dengenin bozulduğunu aktaran Başkan Günaydın, yosunlaşma olayının gölde arttığını ancak halkın endişeye kapılmasını gerektiren bir durum olmadığını belirtti.

Başkan Günaydın, “26 noktadan numune alındı. 19’unda koku az çıkıyor, geri kalan yerlerde yosun kokusu var. Bakteriyolojik açıdan, iletkenlik açısından, nitrik ve amonyum miktarı açısından sonuçlar normal. Suda sadece koku ve tat bozukluğu var. Suya zehir karıştı gibi halkın arasında yorumlar var. Halk rahat etsin. Ben çevreye çok önem veriyorum. Ben havayı, suyu ekmeği temizleyen adamım. İsten gelir raporlara bakabilir” dedi.

Eğirdir Gölü Bedre mevkindeki pompaj istasyonun bulunduğu bölgede yosunları temizlediklerini kaydeden Başkan Günaydın, gölde dalgalanmanın başlaması ve suyun soğumasıyla birlikte yosunlaşmanın biteceğini aktardı. Bu durumu ilgili tüm kurumlara bildirdiklerini söyleyen Başkan Günaydın, alınan tedbirlerle suda koku sorunun çözüldüğünü ifade etti.

Kendisinin de çeşme suyu içtiğini aktaran Başkan Günaydın, halkın rahatça su içebileceğini belirtti

ÇİN TEMASLARI
Öte yandan, Çin’in Xingtai eyaletinde ki 8 günlük temasların fotoğraflarını gazetecilere gösteren Başkan Günaydın, gün boyu inceleme, çalışma, karşılıklı toplantılar yapıldığını aktardı. Fabrikaların gezildiğini, buradaki yetkililerle toplantılar yapıldığını belirten Başkan Günaydın, Isparta’da lityum enerji yatırımı yapılması için ciddi çalışma yürüttüklerini ve makine teçhizatı kurulması yönünde yüzde 90 oranında çalışmaların tamamlandığını dile getirdi.Başkan Günaydın, “Bu fabrikayı kurarsak çevre dostu enerji sistemi hayata geçecek. Yükü hafif ama aküden 6 kat daha fazla enerji sağlanabilecek. Artık dağın başına elektrik direği çekmenize gerek kalmayacak. Araçlarda uzun mesafeli gidilebilecek. Ağır araçlarda, stratejik sektörlerde bu enerji kullanılacak. Bir yıl içinde bu fabrikayı kuracağız. Bir de güneş panelleri imalatı fabrikasını da Isparta’ya kurmak istiyoruz. İki yatırım birbirine bağlı. Bunu da kısa zamanda bitirip Isparta’nın enerji ihtiyacını karşılamayı düşünüyoruz. Güneş tarlası kurup 2.5KW’lık enerji elde etmeyi planlıyoruz. Bu konudaki çalışmalarda yüzde 90 tamamlandı. Bunları getirdiğinizde Isparta’nın kader çizgisi değişecek. Dört ay içinde doğal yalıtım fabrikası bitecek. O zaman Isparta’da başlayan hareketlik yeni hareketleri getirecek. Böylece yakalanamayan ekonomi hızını sağlayacağız” dedi.

Kaynak: İHA