Matab Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Manavgat Çevre Koruma Turizm Altyapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği Olağanüstü Genel Kurul toplantısı yapıldı.

MATAB'a İbradı ve Gündoğmuş belediyelerinin üye olarak alınması amacıyla düzenlenen toplantıya başkan Recep Barut, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, belde belediye başkanları, muhtarlar ve birliğe üye turizmciler katıldı.

MATAB Başkanı Recep Barut, toplantıda 187 üyenin hazır bulunduğu belirterek MATAB'ın büyükşehir yasası dolayısıyla yerel seçimlerden sonra kapanmaması amacıyla birliğe İbradı ve Gündoğmuş Belediyelerinin üye olarak alınmasını istediklerini söyledi.

Başkan Barut, ''MATAB, 88 üyeye sahip, 78 köy ve 10 belde belediyesi. Büyükşehir Yasa Tasarısı'yla köyler ve beldelerin tüzel kişilikleri ortadan kalkıyor. Geriye sadece Manavgat Belediyesi kalıyor. Sadece Manavgat Belediyesi ile birlik olmayacağı için İbradı ve Gündoğmuş ilçelerini de alarak MATAB'ı yaşatmak istiyoruz'' dedi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise kimsenin MATAB'ın kapanmasından fayda beklemeyeceğini belirterek, ''Gündem konusunda ben de dahil olmak üzere kimse bilgi sahibi değil. Bu toplantı istişare toplantısı olsun. 15 gün sonra yeniden toplanıp değerlendirelim. Yasa tasarısının ayrıntılarını bilmek zorundayız. Tasarı geçtiğinde belde belediyelerini yetkileri merkez belediyeye devrediliyor. Manavgat Belediyesi, tasarı yasalaştığı andan itibaren belde ve köylere fiilen hizmet götürebilecektir'' diye konuştu.

Bunun üzerine MATAB Başkanı Recep Barut da ''Burası siyaset yapılacak yer değil. Doğru bilgi vermiyorsunuz, toplantının gündeminin belli'' şeklinde konuştu.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile MATAB Başkanı Recep Barut arasında kısa süre tartışma yaşandı. Sözen, Barut'a hitaben, ''Yanlış bilgi veriyorsunuz' yerine 'doğru bilgi vermiyorsunuz' demek Manavgat Belediye Başkanı'nı yalancılıkla suçlamaktır. Sizi edebe davet ediyorum'' dedi.

Taşağıl Belediye Başkanı Ahmet Alp ise MATAB'ın getirdiği hizmetlerden memnun olduğunu ifade ederek, ''Ama anlıyorum ki birileri MATAB'ın hizmetlerinden memnun değilmiş. Bu hizmetleri çekemeyenler varmış'' diye konuştu.

MHP Antalya İl Genel Meclis Üyesi Sadık Ekşi, yüksek sesle tartışma yapılmasının ortamı gerdiğini kaydederek, ''Madem bize MATAB'ı ayakta tutmak için bir ilçe belediyesi yetiyor. 4'üncü maddede belirtilen İbradı ve Gündoğmuş ilçelerinden birini alalım'' diye konuştu.

Recep Barut, toplantıya pazartesi günü sadece gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam edileceğini belirterek, toplantıyı sona erdirdi.

Bunun üzerine Şükrü Sözen, bunun oylatılması gerektiğini, aksi halde yapılan işin tüzüğe aykırı olduğunu söyledi.

Toplantı, katılımcıların salonu boşaltması ile sona erdi.

Muhabir: Mustafa Taş

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA