Bozdağ, Almanya Eyalet Başbakanı Kretschmann'a 'afiş Krizini' Hatırlattı

Bir haftalık Türkiye ziyaretinin Ankara ayağındaki temaslarını tamamlayan Baden-Württemberg Eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile görüştü.

Görüşmede, Almanya’da ‘Afiş’ konusunun oradaki Türk vatandaşları rencide ettiğini aktaran Bozdağ, Başbakan Kretschmann’a bu konudaki duyarlılığından ve ayrıca Türkiye’nin AB üyeliği konusundaki olumlu yaklaşımından dolayı teşekkür etti.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nda gerçekleşen görüşmede, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç Baden-Württemberg Eyaleti Uyum Bakanı Bilkay Öney, Stuttgart Başkonsolosu Türker Arı’da hazır bulundu. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Winfried Kretschmann’a Almanya’da yaşayan Türklerin sorunlarını gündeme getirdi. Almanya’da uzun süredir gündemde kalan ‘Afiş’ konusunun da ele alındığı görüşmede, afiş meselesinin Almanya’daki vatandaşlarımızı rencide ettiğine değinen Bakan Bozdağ, Başbakan Kretschmann’a bu konudaki duyarlılığından ve ayrıca Türkiye’nin AB üyeliği konusundaki olumlu yaklaşımından dolayı teşekkür etti. Almanya’da yaşayan vatandaşlarımıza yönelik ‘çift dilli’ eğitim konusuna da dikkat ettiklerini ifade eden Bakan Bozdağ’a Başbakan Kretschmann bu konuda da ortak çalışmalar yapılabileceğini söyledi.

Afiş konusunun tüm Müslümanları aynı kefeye koyan bir yaklaşım olduğu konusunda Bakan Bozdağ ile hemfikir olduklarını dile getiren Kretschmann, Türkiye’yi AB’ye tam üyeliği ile ilgili olumlu yaklaşımını burada da tekrarladı.