Bakan Günay, 'mem U Zin' Adlı Oyunu İzledi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ahmedi Hani tarafından yazılan ve Van Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Mem u Zin" adlı oyunu izledi. Oyunun sonunda duygulanan Bakan Günay, gözlerini sildi.

Bakan Günay, 'mem U Zin' Adlı Oyunu İzledi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hoşap Kalesi ziyaretinin ardından Ahmedi Hani tarafından yazılan ve Van Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen 'Mem u Zin' adlı oyunu izledi. Bakan Günay'ın oyunun sonunda duygulandığı ve gözlerini sildiği görüldü.

Oyunun çok başarılı olduğunu ve ilerleyen dönemlerde başka illerde de sahnelebileceklerini söyleyen Bakan Günay, "Oyun çok güzel ve herkes tarafından büyük beğeni topladı. İlerleyen günlerde oyunun biraz daha oturmasının ardından İstanbul ve Ankara'ya turneye götürmemiz söz konusu olabilir. Ben bu akşamki coşkunun Ankara ve İstanbul'da da yaşanacağını umut ediyorum. Arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Birçok duygusal mesaj vardı; adalet üzerine, aşk üzerine. Bir de sahnedeki çocukların oyunu içselleştirdiklerini hissetmek insanı çok duygulandırıyor. Oyunu oynayanlar orada sözlerini söylerken, çığlıklarını atarken rol yapmıyorlar, adeta yaşıyorlar. Sahneden yüreğimize ya da o Ahmedi Hani'nin mısralarının sizin yüreğinize barış ve kardeşlik mesajları zaten uzanıyor. Ve sizin yüreğinizden geçeni de diliniz söylüyor" dedi.

Oyunun ardından Bakan Günay, oyuncuları tek tek tebrik etti. Ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.

OYUN HAKKINDA

Eser, 1994 yılında Cuma Boynukara tarafından tiyatro metni haline getirildi.

Oyunu, Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarından İpek Atagün Gezener'in yönetmenliğinde 15 kişilik bir kadro sahneledi. Oyunda, tek gayesi komşu beyliklerle barış içinde yaşamak olan Mir Zeydin’in, Beko’nun dolduruşu ile barışı dinamitlemesi anlatıyor. Canlı müzik ve danslarla beslenen oyun, Kürtçe ağıtlarla destekleniyor .
Kaynak: İHA