Etimesgut Belediyesi Kekemelik Kursu Açacak

Ankara'nın Etimesgut Belediyesi, ilçedeki kekeme, konuşma bozukluğu, tutukluk ve dil-dudak tembelliği gibi sorunları olan vatandaşlara yönelik ‘kekemelik eğitim kursu’ açma kararı aldı.

Karar, Etimesgut Belediye Meclisi’nin Ekim ayı oturumunda oybirliği ile kabul edildi. Konu ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Enver Demirel, “Kekemelik ve konuşma bozukluğu bir hastalık değil, çok kolay düzeltilebilir bir sorun olarak biliniyor. Bu tür sorunları olan vatandaşlarımızın bu sıkıntıdan kolayca kurtulabilmesi için gerekeni yapacağız.” dedi.

Başkan Demirel, bu çalışmanın direkt insana yapılan önemli bir hizmet olacağını vurgulayarak, şunları söyledi: “İlçemizde ve çevremizde birçok konuşma bozukluğu, kekemelik, dil tembelliği gibi sıkıntılar yaşayan hemşehrilerimiz var. Ne yazık ki birçoğu bu sorun nedeniyle sosyal hayata katılımda güçlükler yaşıyor. Kekemelik gibi sorunlar tedavi edilebiliyor. Ama insanımızın bu tedaviden haberi yok. Tedavi edilemez bir sorun olduğu kanaatini taşıyor. Belediye olarak açacağımız kekemelik eğitim kurslarıyla insanlarımızın bu sorununu çözmeyi hedefliyoruz. Kurs süresi 15-20 gün arasında kısa bir süreci kapsıyor. Birçok uzman bu sürede sorunun çözülebileceğini ifade ediyor. Böyle bir hizmeti uzman eğitmenler aracılığıyla halkımıza sunmak istiyoruz. İnşallah amacımıza ulaşırız. Bu tür sorunları yaşayan hemşehrilerimizi bu eğitim projemizden yararlanmaya davet ediyorum.”

Demirel, kurslarla ilgili detayların kısa sürede netleşeceğini ve kamuoyunu bu yönde bilgilendirmeye devam edeceklerini söyledi.

Meclis üyeleri de kekemelik eğitim kurslarının çok yerinde olacağını belirterek, projeye destek verdi. Kekemelik genellikle 2 ile 9 yaş aralığında yaşanan, beklenmedik ani gelişen, genellikle korkulu olaylarla ortaya çıkıyor. Korkunun dışında kekeme bireylerin neden kekeledikleri araştırıldığında, kekemelerin ayrıca küçük yaşlarda kardeşlerini çok aşırı kıskanıp travma derecesinde psikolojik bir tahribat geçirdikleri görülüyor .