Bonn-Mersin Uluslararası Gençlik Değişim Programı Sürüyor

Uluslararası Gençlik Değişim Programı olan Bonn-İçel tüm hızıyla sürüyor.

Bonn-Mersin Uluslararası Gençlik Değişim Programı Sürüyor
Program kapsamında İçel’e gelen Alman gençler ebru yaptı. İçel Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gençlik Değişim Programı kapsamında İçel’e Bonn Gençlik Merkezi’nden gelen 16 kişilik genç grup 2. günlerinde İçel gezilerini sürdürdüler. İçel Gençlik Merkezi’nde önce ebru sanatı tarihini öğrenen gençler daha Sonra ebru sanatını uygulama imkanı buldular.

Ziyaretlerinin 3. gününe İçel Üniversitesi (MEÜ) Almanca Tercümanlığı Bölümünü ziyaret ederek başlayan gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın MEÜ’ye açmış olduğu ‘genç beyinler parlak fikirler’ standını gezdiler.

MEÜ ziyaretini tamamlayan gençler daha Sonra merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Tuna, gençlere yönelik bu projelerin artmasından mutluluk duyduğunu belirtti.

Tuna, ziyaretin Sonunda gençlere çeşitli hediyeler verdi.

Tuna ziyaretini tamamlayan gençler 3. günlerinin Son ziyaret yeri olan İçel Koleji’ne gittiler. Burada sıcak bir şekilde karşılanan gençler, okul öğrencileriyle kısa bir futbol maçı yapma fırsatı da buldular. Ziyaretleri tamamlayan gençler İçel Gençlik Merkezi’ne dönerek el sanatları ve boyama çalışmaları yaptılar .
Kaynak: İHA