Mağaza İçerisinde Model TOKİ Evi

Van'da bir alışveriş merkezi, mağaza içerisine inşa edip bütün donanımlarını yerleştirdiği 'Model TOKİ Evi’ni basına tanıttı.

Mağaza İçerisinde Model TOKİ Evi
Van’da geçtiğimiz yıl yaşanan depremlerin ardından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) kentte yaptırdığı konutların bir benzeri de Türkmenoğlu Alışveriş Merkezi'nin içerisine inşa edildi. Kuraların çekilmesinin ardından evlerine taşınacak olan vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla mağazaları içerisine TOKİ evleri standartlarında bir ev kuran mağaza yetkilileri, vatandaşların 100 metrekarelik alanda nasıl faydalanacakları konularında ise bilgiler sunuyor. Alışveriş yapmak amacıyla mağazaya gelen ve Model TOKİ Evi’ni dolaşmadan ayrılmayan vatandaşlar ise memnuniyetlerini dile getiriyor.

Konu ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Türkmenoğlu Halkla İlişkiler Müdürü Yasemin Alter, TOKİ tarafından yaptırılan konutlarına taşınmadan önce mağazalarına alışverişe gelen vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla böyle bir projeye imza atıklarını belirtti.

Kurdukları model evin TOKİ’nin Van’da yaptırdığı evlerin aynı standartlarında bir ev olduğunu anlatan Alter, “Böylelikle alışveriş yapan vatandaşımız istediği ürünü rahatça alabiliyor. Çünkü bir çok vatandaşımız, taşınacakları evin içerisini tam bilmediklerinden dolayı tereddütte kalıyorlar. Biz de böylesi bir ev kurarak onların bu tereddütlerini ortadan kaldırmaya çalışıyor. İstek üzerine evini döşememizi isteyen vatandaşımızın da bütçesine ve zevkine göre dizayn ediyoruz. TOKİ tarafından yaptırılan 100 metrekarelik daireler hepsi aynı standartlarda olduğu için buralara taşınacak olan vatandaşımız da önceden bu evi mağazamızda görüyor. Ona göre alacağı ürünleri seçiyor. Sunmuş olduğumuz bu hizmetten memnun kalan vatandaşlarımız, kendisine ev çıkan kişileri de getirerek, mağazayı dolaştırıyorlar. Halkımızın gerek alacağı eşyalar konusunda gerekse de neler yapabileceği konularında mağazamız çalışanlarınca bilgiler verilmektedir. Büyük faydalar sağladığına inandığımız Model TOKİ Evi’mizin halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi .
Kaynak: İHA