Hastalar Sanatla Tedavi Ediliyor

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri kliniğinde hastalar sanatsal etkinlikler eşliğinde tedavi ediliyor.

Hastalar Sanatla Tedavi Ediliyor
Halk eğitim müdürlüklerinde görevlendirilen öğretmenler eşliğinde hastalara yeteneklerini geliştirmek, öz güvenlerini sağlamak ve dayanışma duygusu oluşturmak için sanat eğitimi veriliyor. Psikiyatri kliniğinde günün belirli saatlerinde gerçekleştirilen hobi saatlerinde hastalara el sanatları, resim, ebru sanatı, ahşap boyama ve takı tasarım konusunda eğitim veriliyor. Hastalarca yapılan bu el sanatları, yetkililer tarafından hastanede sergileniyor. Hastalarına ev rahatlığında bir konfor sunduklarını belirten Psikiyatri Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Doç. Dr. Şeref Abdurrahman Gülseren, “Tüm hastalarımıza Halk Eğitim Müdürlüğünden gelen öğretmenler vasıtasıyla sanat alışkanlıkları kazandırmaya çalışıyoruz. Sanatsal etkinlikler, hastalarımızın tedavilerine olumlu katkı sağladığı gibi iyileşme sürelerini de kısaltmaktadır" dedi.

Önceleri tedavi ve ilaç alımı dışında hastalara yönelik herhangi bir etkinliğin düzenlenmediğini dile getiren Gülseren, hastaların her gün hobi saatlerinde sanatsal alışkanlık kazandığını ve çarşamba öğleden sonra da hastalara yönelik birtakım etkinlikler düzenlendiğini belirtti.

EL BECERİLERİ İYİLEŞME SÜRECİNE KATKI SAĞLIYOR

Psikiyatri kliniğinde ders veren Resim Öğretmeni Devrim Yüksel, resim çalışmalarının hastalar arasında grup dayanışmasının oluşmasına ve özgüven duygularının gelişmesine katkı sağladığını vurguladı. Yüksel, resim yapmaya başlamadan önce birbiriyle tartışan hastaların, bu el becerisini öğrendikten sonra daha iyi iletişim kurduğuna dikkat çekti .
Kaynak: İHA