'Bir hap kullandı ve fenalaştı'

Azer Bülbül'ün ölümüyle ilgili gözaltına alınan kadın konuştu.

'Bir hap kullandı ve fenalaştı'
Antalya’da kaldığı otelin odasında ölü bulunan arabesk fantezi müziği sanatçısı Azer Bülbül’ün (Sübutay Kesgin) cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Bülbül’ün yapılan otopsisinde yaklaşık 13 saat önce hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Otopsiyi yapan nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Mustafa Şeraz, sanatçının kalp damarlarından ikisinin tıkalı olduğunun belirlendiğini açıkladı. Şeraz, yapılan ilk incelemede herhangi bir yabancı maddeye rastlanmadığını anlatırken, “Kalp damarlarından ikisinin tıkalı olduğu belirlendi. Ancak, vücutta herhangi bir yabancı madde olup olmadığı vücuttan alınan örneklerin toksikolojik sonuçlarının gelmesiyle kesin olarak ortaya çıkacak. Bu da en az bir hafta sürer” dedi.

‘KADIN DA YOK UYUŞTURUCU DA’


Azer Bülbül’ün cenazesini almak için Adli Tıp Morgu’na gelen müzik direktörü ve plak şirketinin müdürü Mehmet Duran, gazetecilerin “Bir kadınla birlikte olduğu ve bu sırada kullandığı bir hap nedeniyle kalp krizi geçirdiği iddia ediliyor” şeklindeki sorusu üzerine, “Böyle bir şey kesinlikle yok. Hayranları olması normal. Uyuşturucu kullandığı ve bir kadınla birlikte olduğu iddiaları gerçeği yansıtmıyor” dedi. Azer Bülbül’ün bir süredir kalbinde ritim bozukluğu bulunduğu ve kalbinin büyüme yaptığını dile getiren Duran, “Haftaya İstanbul’da anjiyo olacaktı” dedi. Bu arada Azer Bülbül’ün, 29 Aralık 2011’de Akdeniz TV’deki bir programa konuk olduğu ve program öncesinde kalp rahatsızlığına benzer bir şikâyette bulunduğu öğrenildi.

‘Ne olduğunu bilmediğim bir hap kullandı ve fenalaştı’


Bülbül’ün ölümüyle ilgili gözaltına alınan 24 yaşındaki S.A., “Azer fenalaşınca korkup kaçtım” dedi. S.A.’nın Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde “Ben bir sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneğinde garson olarak çalışıyorum. Azer Bülbül’ün tavernada program yaptığını duyunca kendisini dinlemek için oraya gittim. Orada kendisiyle tanıştık ve hayranı olduğumu söyledim. Sonra arkadaş olduk ve programdan sonra birlikte ayrılıp otele gittik. Burada kendisi ne olduğunu bilmediğim bir hap kullandı. Sonrasında birlikte olduk. Bir süre sonra fenalaştı. Ben de korktuğum için hemen giyinip odadan hızla ayrıldım. Öldüğünü bilmiyordum” dediği iddia edildi.

SERBEST BIRAKILDI


Genç kadının sorgusu sürerken cinayet bürosu ekipleri otelin güvenlik kamera kayıtlarını inceledi. Görüntülerde sabah saat 04.30 sıralarında S.A.’nın hızlı adımlarla otelden ayrıldığı görüldü. İhmal sonucu ölüme sebebiyet vermek suçlamasıyla gözaltına alınan S.A., sevk edildiği adliyede savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.