Yargıyı Etkileme İddianamesi: Örgütle Görüşen Başkan Şerh Yazmaya Başladı

Yargıyı etkileme iddianamesinde Ergenekon davasına bakan mahkemenin eski başkanı Köksal Şengün’ün Seyfi Oktay başta olmak üzere örgüt üyeleri ile bir araya gelmeye başladıktan sonra muhalefet şerhleri yazmaya başladığı anlatıldı.


Soruşturma kapsamında yapılan takiplerde, 16 Eylül 2009 günü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin eski başkanı Köksal Şengün, Mehmet Seyfi Oktay ve Y şahsın bir restoranda yemek yedikleri belirtildi. İddianamede “Örgüt üyesi şüphelilerin dönemin mahkeme başkanı ile yüz yüze sık sık bir araya geldikleri, bir süre sonra da Ergenekon Silahlı Terör Örgütüne yönelik yargılamaların yapıldığı mahkemede sanıkların tahliyesine yönelik muhalefet şerhleri yazılmaya başlandığı anlaşılmıştır.” değerlendirmesi yapıldı.

İddianamede, şüphelilerin örgütlü bir şekilde, İstanbul Adliyesi’nde görev yapan hakimlere itiraz zamanlarında değişik yollardan ulaşmaya ve tutukluluk itirazlarına bakacak heyete etki etmeye çalıştıkları anlatıldı. Ayrıca değişik iddialarla soruşturma geçiren ağır ceza mahkemesi başkanlarını, dönemin HSYK Başkan Vekili ile görüştürmek suretiyle soruşturmadan kurtarmaya ve örgüt adına karar vermelerini temin etmeye yönelik çalışmalar yaptıkları ve kısmen bu faaliyetlerinde de sonuca ulaştıkları ifade edildi.
Soruşturma kapsamında yürütülen teknik takip çalışmaları ve şüphelilerin beyanlarından, dönemin İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin eski başkanı Zafer Başkurt ve 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin eski başkanı Erkan Canak’ın HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek ile görüştürülmesi amacıyla şüpheli Mehmet Seyfi Oktay tarafından 30 Mayıs 2009 ve 14 Ekim 2009 tarihlerinde 2 kez Ankara’da bir restoranda yemekli toplantı organize edildiği belirtildi.