Tatlıses'e Saldırı Davasının Tutuklu Sanığı, Tatlıses'i Çok Sevdiğini Söyledi

Sanatçı İbrahim Tatlıses`i öldürme amacıyla uzun namlulu silahla saldırı düzenlenmesine ilişkin davanın tutuklu sanığı Nazife Erdemir, sanıtçı Tatlıses`i çok sevdiğini belirterek suçlamaları reddetti.

 

İstanbul 17 . Ağır Ceza Mahkemesinde görülen İbrahim Tatlıses`e yönelik silahlı saldırı olayına ilişkin davada sanıkların savunmalarının alınmasına devam ediliyor . Saldırı olayının gerçekleştiği gün saldırıyı gerçekleştirdiği ileri sürülen Abdullah Uçmak ile yaptığı telefon konuşmalarında " Şimdi şovda , şov bitti , şimdi çıkıyor . " gibi sözler söylediği iddia edilen Murat Alagöz , suçlamaları reddetti . İbrahim Tatlıses`i sadece sanatçı olarak tanıdığını ve hiçbir sorunu olmadığını savunan Alagöz , telefon görüşmelerine ilişkin de , " Ben bu sözleri Abdullah Uçmak`a bilgi vermek için söylemedim . Zaten giderken bana İbrahim Tatlıses`ten alacağı olduğunu , parayı almaya gittiğini söylemişti . Televizyondan takip etmemi istedi . `Bak da kaçırmayalım . Beni ekmesin sonra . ` diye ricada bulundu . Ben de bahsettiği televizyon kanalını seyrediyordum . Kendisi beni arayarak sordu ve ben de ilk aramasında programın devam ettiğini , ikincisinde de bittiğini ve Tatlıses`in çıktığını söyledim . " diye konuştu .


Abdullah Uçmak ile İbrahim Tatlıses arasında bir sorun olduğunu bilmediğini iddia eden Alagöz , " Bilseydim kolluk kuvvetlerine kendim ihbar ederdim . " iddiasında bulundu .

Bu sırada sanatçı Tatlıses`i temsilen duruşmaya katılan avukat Şevket Küçük ise olaydan bir ay kadar önce Abdullah Uçmak ile yaptıkları telefon görüşmesinde Uçmak`ın davalarını takip ettiğini söylediğinin anlaşıldığını söyledi . Bunun üzerine sanık Alagöz , " Şeker hastası olduğunu öğrenmişti . `Öldüm mü , sağ mıyım bir ara sor` dedi . Davalarına ya da anlaşmazlıklarına ilişkin bir konuşma yapmadık . " dedi . Sanık Alagöz , kendisine yöneltilen bir soru üzerine de " Tatlıses`in , program yaptığı televizyonda saldırıya uğradığına ilişkin altyazı geçince aklıma Abdullah Uçmak`ın da olaya karışmış olabileceği geldi . " ifadesini kullandı .


Daha sonra da bir dönem Abdullah Uçmak`ın evinde hizmetli olarak çalışan tutuklu sanık Nazife Erdemir`in savunması alındı . 1998 yılından bu yana Uçmak`ı tanıdığını belirten Erdemir , cezaevine girip çıktıktan sonra yanında çalışmadığını söyledi . Saldırı olayından 15-20 gün önce Abdullah Uçmak`ın , kendisini arayarak sohbet ettiklerini belirten Erdemir , otomobiliyle evine bıraktığını ve birkaç gün içinde almak üzere bir valiz emanet ettiğini söyledi . Erdemir , " Hemen alacağını söyledi ama 15-20 gün boyunca valiz bende kaldı . Ağır bir valizdi . Ne olduğunu merak ettim ve açmaya çalıştım ama şifreli olduğu için açamadım . Polisler olay günü gelip arama yaptıklarında bana valizden suikast silahı ve kar maskesi çıktığını söylediler . Benim haberim yoktu . " dedi .


Saldırı olayının gerçekleştiği gün de Abdullah Uçmak`ın , kendisini telefonla arayarak ne yaptığını sorduğunu belirten sanık Erdemir , " İbrahim Tatlıses`i çok seviyordum . Onun programı olan İbo Show , Beyaz TV`de ilk kez yayınlanıyordu . Onu seyrettiğimi söyledim . Kısa bir süre sonra tekrar arayarak programın bitip bitmediğini sordu . Ben de cevap verdim . " şeklinde konuştu .