'Bu bir rejim mücadelesi'

Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay ile Ergenekon hakimi Köksal Şengün buluşmasının fotoğrafları ortaya çıktı

'Bu bir rejim mücadelesi'
Adil yargılamayı etkileme davasında en kritik deliller arasında gösterilen, Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay ile Ergenekon hakimi Köksal Şengün buluşmasının fotoğrafları ortaya çıktı

Ergenekon kapsamında eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay’ın da sanıkları arasında yer aldığı “Adil yargıyı etkileme” dava dosyasına giren kritik delillerden birine VATAN ulaştı. Ergenekon sanıklarının tahliyesi için yargılamayı yürüten yargı üyelerini etkilemeye çalıştıkları öne sürülen ve aralarında Oktay’ın ve bazı avukatların da bulunduğu 11 kişi hakkında “Ergenekon terör örgütüne üye olmak, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek ve yargı görevini yapanı etkilemek” suçlamasıyla iddianame hazırlanmıştı. Seyfi Oktay’ın sanıklar arasında yer aldığı iddianamede çok sayıda avukat da sanık olarak yer almıştı.

Ergenekon muhabbeti

İddianamede, şüpheli avukat Tülay Bekar’ın Ergenekon Davası’na bakan eski İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün ile duygusal ilişki kurduğu hatta Şengün ile Bekar arasında “özel hat” bulunduğu öne sürüldü. Bekar’ın bazı Ergenekon sanıklarının tahliyesi için Şengün’ü etkilemeye çalıştığı ve hatta Şengün’ü emekli olması ya da Yargıtay’a atanması konusunda ikna etmeye çalıştığı iddia edildi. Bekar’ın kurduğu bağlantılar sonucunda Köksal Şengün’ün eski bakan Oktay ile bir yemekte buluştuğu ve yemekte “Ergenekon davasını nasıl etkileyebiliriz?” konusunun tartışıldığı iddia edildi. İşte o tartışmalı yemek polisin fiziki takibine takıldı. Soruşturma dosyasına giren görüntülere VATAN ulaştı.

‘Kararlı insanlara ihtiyaç var’

15.04.2009 / 09.42

- Seyfi Oktay: Akşam ki görüşme nasıl değerlendiriyorsunuz

- Tülay Bekar: “Çok güzeldi efendim. Sadece başkanımız biraz gergindi doğal olarak.

- S.O: Herhalde biraz mesajları almıştır. Siz de çok yüklendiniz yani.

- T.B: Ben öyleyimdir efendim çünkü gerçekten aynı şeyi düşünüyorum. Bence piyon olarak ya da demokrasi şeyi altında... Ama ben önce emekli olup sonra büyük bir basın açıklaması yapardım.

- S.O: Ama bakınız iş bu yerleri kaybetmemek lazım. Bu bir rejim mücadelesi. Ve orada düğümleniyor. Böyle önemli kritik yerler için Atatürk gibi davranacak, kesin kararlı insanlara ihtiyaç var inanın.

- T.B: Sık sık görüşebilirsiniz efendim. Size çok saygı duyuyor gerçekten. Onun ağzından çok az

duydum ben...

- S.O: O nedenle bir sahip çıkan olması lazım.

Terasta yemek

16.09.2009 saat 18:57

Bakırköy’deki Atatürk Deniz Köşkü’nde yapılan takipte mavi renkli aracıyla giriş yapan Köksal Şengün, köşkten Seyfi Oktay ile birlikte yaya olarak Uludağ Restorant’a yürüyor. Restoranın teras katında bir masaya oturan ikili yaklaşık 2 buçuk saat sohbet ediyor.

HSYK Başkan Vekili de takibe takıldı

14.10.2009 saat 19.00

Ankara’daki Tike Restorant’ta polisin yaptığı fiziki takip çalışmasında Seyfi Oktay, HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek ve eski İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zafer Başkurt’un birlikte oturup sohbet ettiği görülürken, aynı restorantın üst katında ise avukatlar Kubbettin Kaya ile Ali Hadi Emre’nin beklediği belirlendi.