Hükümet bu kararı kendi başına alamaz

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan 'Ne var ne yok' programına telefonla bağlanan MHP Grup başkanvekili Mehmet Şandır, Türkiye'ye yerleştirilmek istenilen Füze Kalkanı ve İsrail'e karşı alınan yaptırım kararları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Hükümet bu kararı kendi başına alamaz
Metin Özkan ile Deniz Güçer'in sunduğu ‘Ne var ne yok’ programında yine haftanın öne çıkan gelişmeleri masaya yatırdı. Programda ‘Haftanın manşeti’ bölümüne, Türkiye’nin İsrail’e karşı almış olduğu 5 maddelik yaptırım kararı taşındı.

Programa telefon bağlantısı ile katılan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Türkiye ile İsrail arasında yaşanan gerilim, NATO tarafından Türkiye’ye yerleştirilmek istenilen Füze Kalkanı ve Başbakan Erdoğan’ın yapmayı düşündüğü Gazze ziyareti hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

YA DOSTSUNUZ YA DA DÜŞMAN


Sözlerine İsrail’in Mavi Marmara yönelik yapmış olduğu hukuk dışı saldırıyı kınayarak başlayan Şandır, “ Bu saldırı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı yapılmıştır. Tüm Türkiye olarak bu konuşmaya başladığımız anda İsrail’e karşı çıkmamız lazım. Olayın bu noktaya gelmesinde Türkiye’yi yöneten AKP iktidarının yanlış politikalarının da olduğunu ifade etmek gerekir. Bugün hükümet tarafından açıklananlar o gün tedbir olarak ortaya konulmuş olsaydı Türkiye’ye herkes çok ciddi bakardı. Başbakan Erdoğan’ın ‘Bedeli ne olursa olsun’ sözleri bugün çok bir şey ifade etmiyor. Dostumuz BM bizi dışladı. ABD bizi yok saydı. İsrail’e kafa atıyoruz ama onların arkasında bizim dost dediğimiz ülkelerin tavırları nasıl değerlendireceğiz? Bu sonuç AKP iktidarın veya Sayın Başbakan’ın gelecek öngörüsünde verasetli davranmadıklarını ortaya koymaktadır. Devlet adamı bugünden yarını doğru öngörmek mecburiyetinde. Bugün ortaya konulan 5 maddelik yaptırım kararı çok fazla bir etkisi olmayacak, gene özür dilemeyecekler. Akdeniz’de bir savaş ilanı ile karşı karşıya kalırsak Türkiye bu hazır mıdır hazırdır ama kaybedeceğimiz bir savaşı planlamak doğru olur mu? Bu yaptırım kararını biz o gün teklif etmiştik. Bu hükümetin bir özelliği var ‘zikzak’ hükümeti. Bir şey söylüyor sonra tersini yapıyor. Başbakan önce ‘ekonomik ilişkileri donduracağız’ dedi Zafer Çağlayan ‘hayır’ dedi. Hem bir meydan okuma içerisinde olacaksınız hem de ticarete devam edeceksiniz ya dostsunuz ya da düşmansınız” dedi.

Hükümet bu kararı kendi başına alamaz

HÜKÜMET BU KARARI KENDİ BAŞINA ALAMAZ


Türkiye’de kurulması gündemde olan Füze Kalkanı Projesi’ne de değinen Şandır, “ Burada bir yanlışlık yapılıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin topraklarının bir başka devlete kullandırılması TBMM’nin kararıyla mümkündür. Hükümet bu kararı kendi başına alamaz. Hangi hakla füze kalkanına kullandırıyorsunuz. Bizim de komşumuz olan ülkelerle aramızı açacaksa NATO nerede o zaman. NATO üyesi ülkeler PKK’ya desteği ortadan kaldırmadılar. Roj TV halen NATO üyesi ülkelerde yayın yapıyor. Türkiye’yi savaşa sürükleyecek bu karaları hükümet tek başına alamaz. İsrail’i korumak için yapılan bu füze kalkanının yapılması için destek vereceksiniz. Bu ne perhiz nu be lahana turşusu” diye konuştu.

BAŞBAKAN GAZZE’YE GİTMESİN


Başbakan Erdoğan’ın Gazze’ye yapmayı düşündüğü ziyarete karşı çıkan Şandır sözlerine şöyle devam etti: “ İsrail’in terörist devlet nitelemesini hak edecek birçok eylemi var. Sayın Başbakan ucuz kahramanlık yapıyor ‘Gazze’ye gideceğim’ gitmemesini tavsiye ederim. Sayın Başbakan kendisini nasıl koruyacak. Yeni bir gerginlik yaşanabilir. Bu ihtimalleri yok sayarak kahramanlık yapmanın anlamı yok."

BEYAZ GAZETE