Zeytinburnu'ndaki Olaylarla İlgili Toplantı Yapıldı

Zeytinburnu'nda meydana gelen olayların ardından İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı ve çeşitli dernek temsilcileri bir araya geldi. Toplantıda sağduyu çağrısı yapıldı.

Zeytinburnu'ndaki Olaylarla İlgili Toplantı Yapıldı
Geçtiğimiz hafta Zeytinburnu‘nda meydana gelen olayların ardından, Zeytinburnu Kaymakamı Mustafa Dündar, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu Emniyet Müdürü Sezgin Öndem‘in yanı sıra Zeytinburnu‘nda faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri bir araya geldi. Yaşanılan olayların değerlendirilmesinin ardından, toplantıya katılanlar el ele tutuşarak birlik beraberlik mesajı verdi.

Toplantı sonrası basın mensuplarının açıklama yapan Zeytinburnu Kaymakamı Mustafa Dündar, ilçede daha önce benzer olayların yaşanmadığını hatırlatarak, terör ve şiddet olaylarına halkın kapılmaması gerektiğine dikkat çekti. Dündar, "Zeytinburnu‘nda 10 gündür devam eden olayları istemediğimizi, halkımızın birbiriyle çatışmak istemediğini belirtmek için bir araya geldik. Doğusu, batısı, göçmeni ile hep birlikte hareket edeceğiz. Teröre, şiddete, tahriklere kapılmayacağız. Doğulu ve batılı derneklerin bir

araya gelip birbirini anlamaları gerekiyor. Birbirimizi alışveriş yaptığımızı, birbirimizin işyerinde çalıştığını hepimiz biliyoruz. Bugüne kadar böyle bir olay olmadı. Bundan sonra da olmasın istiyoruz" dedi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ise, ilçede yaşayan vatandaşların birlik içinde olması gerektiğini söyledi. Olayların provakatif olduğuna dikkat çeken Aydın, "Bizler Zeytinburnu‘nda bir arada yaşıyoruz. 10 dairelik bir apartmanda hem doğulu hem batılı hem göçmen vatandaşlarımız var. Bu bir zenginlik ve avantajdır. Birbirimizden kız alıp, kız vermişiz. Maalesef son bir haftalık süreç içersinde 13 şehidimizden sonra bu olayı provoke edip Zeytinburnu‘nda bu oyunu tezgaha koymak istediler" diye

konuştu. Rumeli Türkleri Derneği Başkanı Recem Ak, "Bizim kendi içimizde herhangi bir sıkıntımız yok. Bizim düzenimizi dışardan bozmak için uğraşan insanlar var. Bu oyunu bütün halkımıza anlatmamız lazım" şeklinde konuşurken, Tüm Giresunlular Derneği Başkanı Hasan Dönmez ise olaylardan özellikle esnafın olumsuz etkilendiğini belirterek, "Zeytinburnu esnafı zararda. Bu olay esnafa darbe vurmuştur. Hepimiz kitle örgütüyüz. Hepimiz birbirimizi ziyaret edelim" diye konuştu.

Mardin Geçitler Derneği Başkanı Cemil Kaya da Kürt ve Türk ayırımının Zeytinburnu halkının yapmadığını kaydederek, insanların daha barışçıl bir ortamda yaşaması için birbirlerine karşı saygılı olmaları gerektiğini söyledi.

Kaynak: İHA