Topkapı‘da Çevik Kuvvet Otobüsü Devrildi: 11 Polis Yaralandı

Topkapı‘da seyir halindeki Çevik Kuvvet otobüsü devrildi. Kazada 11 polis memuru yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Bayrampaşa‘dan çıkıp Zeytinburnu‘ndaki görev yerine giden Çevik Kuvvet polislerini taşıyan otobüs, Topkapı‘daki alt geçitten geçerken kontrolden çıkarak üst geçicin ayağına çarpıp devrildi. Kazanın ardından devrilen otobüsteki polis memurları, meslektaşları ve vatandaşların da yardımıyla çıkartıldı. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Kazada, otobüste bulunan polis memurlarından 11‘i yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri durumları daha iyi olan polis

memurlarına ayakta müdahale etti. Yerde yatan polis memurlarına da ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Yaralı polis memurları ilk müdahalelerinin ardından, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Kazanın ardından emniyet yetkilileri de olay yerine gelerek inceleme yaptı. Yaralıların hastaneye sevk edilmesinin ardından etrafa dağılan eşyaları, olay yerindeki meslektaşları tarafından toplanarak başka bir araca konuldu. Kaza nedeniyle yolun Zeytinburnu istikameti yaklaşık 1 saat boyunca trafiğe kapalı kaldı.

Kazayı gören bir görgü tanığı, "Sesi duydum. Otobüsü yerde kayarken gördüm. Hemen yardıma koştuk. İçerideki polis memuru arkadaşları çıkardık. Bir tanesi kafasını çarpmıştı, kan geliyordu. İlk önce onu çıkardık, ardından diğerlerini içerden çıkardık" dedi.

Devrilen otobüs, olay yerine gelen bir çekici yardımıyla düzeltilerek kaldırıldı. Otobüsün götürülmesinin ardından yol yeniden trafiğe açıldı. Hastaneye kaldırılan polis memurlarının durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kazaya ilişkin inceleme başlatıldı.

Kaynak: İHA