15 Yıllık Kan Davası Barışla Sonuçlandı

Şanlıurfa‘da iki aile arasındaki on beş yıllık kan davası barışla sonuçlandı.

15 Yıllık Kan Davası Barışla Sonuçlandı
İddiaya göre, 15 yıl önce Şanlıurfa‘nın Bozova ilçesine bağlı Taşlıdere köyünde iki amcaoğlu Guli Demir ve Bedirhan Demir arasında arazi nedeniyle sözlü tartışma başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Bedirhan Demir, amcasının oğlu Guli Demir‘i silahla vurarak öldürmüş ve cezaevine konulmuştu.

Bugün Doktor Feridun Öncel‘in araya girmesiyle 15 yıllık iki aile arasındaki kan davası barışla sonuçlandı. Süleymaniye Mahallesinde bir araya gelen iki aile mensupları öpüşerek tekbirler eşliğinde barıştı. Kan davası barışına Doktor Ferudun Öncel, ünlü sanatçı Şivan Perver‘in babası Yunus Keskin Bıçak ve iki ailenin yakınları katıldı.

Şivan Perver‘in babası Yunus Keskin Bıçak, Kürtçe seslenerek ‘bunlar cahillik etmiş çok şükür şu an barışla bitiyor bundan sonra kimsenin ciğeri yanmaz" dedi. Okunan dualar ve sarılmanın ardından yemekle sona eren kan davasında konuşan doktor Feridun Öncel de, "Yaklaşık 15 yıl önce iki amcaoğlu arasında arazi kavgasından dolayı kavga çıkmış olup bir kişi hayatını kaybetmişti. İkisi de amcaoğlu aynı kanı taşıyorlar baktık olacağı yok araya girdik ve çok şükür bizi kırmadılar ve barışa vesile oldular. İki

aileninde bu güzel ortama destek verip acılarını unutup barıştan yana olmasından dolayı herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA