Uluslararası Kupa Terapisi Sempozyumu Başladı

Uluslararası Kupa Terapisi Sempozyumu‘nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘in eşi Emine Erdoğan, "Sağlık alanındaki büyük reform ve gelişmeler dünyanın birçok ülkesinde tedavi olmak isteyenleri ülkemize getirmiştir.

Zeytinburnu Kültür Merkezi‘nde düzenlenen Uluslararası Kupa Terapisi Sempozyumu‘nun açılış programına katılan Emine Erdoğan, konuşmasında sempozyumun dünya kongre turizminin yeni cazibe merkezi haline gelen İstanbul‘da düzenlenmesinden memnunun olduğunu söyledi. Erdoğan, "Bugün yeteri kadar bilinmeyen bir konu. İnanıyorum ki bu sempozyum insanlığa faydalı olacak. İngiltere‘den Filistin‘e kadar birçok bilim insanı bu alanda tecrübelerini bizimle paylaşacak olması çok önemli" diye konuştu.

Türkiye son yıllarda sağlık alanında çok büyük devrimler gerçekleştirdiğini belirten Erdoğan, "Sağlık alanındaki büyük reform ve gelişmeler dünyanın birçok ülkesinde tedavi olmak isteyenleri ülkemize getirmiştir. Doktorlarımız yurt dışındaki yoksul insanlara fedakarca ellerini uzatıyorlar. Kimsesizlerin kimsesi olan doktorlara özel teşekkür ediyorum. Kupa terapisi, kişisel olarak ilgi duyduğum bir konu, burada olmak benim adıma da bir kazanç" ifadelerini kullandı.

Kupa terapisinin ehliyetli ve liyakatli insanların elinden yapılması gerektiğini belirten Emine Erdoğan, "Modern dünyanın imkanları yanı sıra kadim dünyanın da yol göstereceğine inanıyorum. Bilim insanlarının geleneksel tıpı da dikkate alacaklarını umuyorum. Bu konu asla istismar edilmemeli" dedi.

Kupa terapisinin 5 bin yıllık geçmişi olduğunu aktaran Britanya kupa Terapisi Derneği Başkanı Ahmet Yunis, "Bu konferansı İstanbul‘da düzenliyoruz. Çünkü İstanbul, doğu ile batının sentezi olan bir şehir. Kupa terapisi yeniden keşfedilen bir tedavi yöntemi. Tüm bozuklukların tedavisinde kullanılıyor. Bu tedaviyi bizim geleneğimiz dışından gelenlere anlatmak zorundayız. Bu konferans bizi bilimsel araştırmalar yapmaya yönlendirecek" diye konuştu.

Bugün başlayan sempozyum üç gün sürecek. Sempozyumda geleneksel tedavi yöntemleri ele alınacak.

Kaynak: İHA