Devriyeye Çıkan Asker, Komutanını Ve Arkadaşını Vurdu (2)

Ankara‘nın Etimesgut ilçesinde devriye görevi sırasında bir asker, araçta bulunan komutanını ve arkadaşını vurdu.

Edinilen bilgiye göre, Ankara‘nın Etimesgut İlçesi‘nde gece saatlerinde meydana gelen olayda, Yapracık mevkiinde devreyi görevi sırasındayken kimliği henüz tespit edilemeyen asker, araçtaki komutanını ve asker arkadaşını silahla yaralandı. Araçta bulunan bir diğer asker ise kurşunların hedefi olmaktan son anda kurtularak kaçmayı başardı. Yaralı askerleri araçtan aşağıya indiren asker devriye arabasını alarak kayıplara karıştı. Araçları ile yoldan geçen vatandaşlar yerde yatan yaralı askerleri görmesi

üzerine durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Askerlerin durumunun ağır olması üzerine vatandaşlar kendi imkanları ile askerleri Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘ne getirdi.

Hastanede tedavi altına alınan yaralı askerlerden komutanın durumunun ağır olduğu öğrenildi. Saldıran kaçarak kurtulmayı başaran diğer ise şok geçirmesi üzerine ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Şok geçiren asker, saldırıyla ilgili jandarma ekiplerine bilgi verdi.

Deriye aracı ile kayıplara karışan askerin yakalanması için çalışma başlatılırken, olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Öte yandan Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘ne çok sayıda Merkez Komutanlığı‘ndan olayı ve Ankara Valiliği‘nden yetkililerin geldiği görüldü.

Kaynak: İHA