Zeytinburnu'nda Gergin Saatler

Zeytinburnu'nda yasa dışı gösteri yapıp çevredeki ev ve işyerlerine zarar veren şahıslara, mahalle halkı müdahale etti. Polis olaya karışan bir kişiyi, vatandaşların elinden güçlükle aldı.

Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi‘nde toplanan yaklaşık 20 kişilik grup, yasa dışı gösteri yapıp çevredeki ev ve işyerlerine zarar verdi. Duruma tepki gösteren vatandaşlar ile grup arasında kovalamaca yaşandı.

Şahıslardan birini yakalayan mahalleli, şahsı linç etmek istedi. Polis ekipleri, şahsı bir derneğe kaçırarak vatandaşların elinden kurtardı. Dernek önüne toplanan ve olaya tepki gösteren vatandaşların sayısının artması üzerine mahalleye çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Mahalleyi adeta saran çevik kuvvet polisi, güvenliği sağladıktan sonra vatandaşların yakaladığı şahsı çevik otobüsüne bindirerek emniyete götürdü.

Yakalanan şahsın kendilerine verilmesini isteyen vatandaşlar ile polis arasında uzun süre tartışma yaşandı. Mahalleli güçlükle sakinleştirildi.

Kaynak: İHA