Aksu Kaymakamlığı Şiir Okuma Yarışması Düzenledi

Isparta’nın Aksu ilçesinde kaymakamlık şiir okuma yarışması düzenledi. Yarışmaya Isparta ilçelerinden 37 öğrenci katıldı.

Isparta’nın Aksu ilçesinde kaymakamlık şiir okuma yarışması düzenledi. Yarışmaya Isparta ilçelerinden 37 öğrenci katıldı.

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programda konuşan Aksu Kaymakamı İbrahim Özdel, “Düzenlenen program yarışmadan ziyade bir etkinliktir. Amacımız şiir sevdalılarını bir araya getirerek şiirin önemini ve değerini ortaya koymaktır.” dedi.

    Isparta İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği(İLESAM) Başkanı Zeki Çelik, Şair Melahat Ecevit ve BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin’in jürilik yaptığı şiir yarışmasında 37 öğrenci ter döktü. En güzel şiir okuyan öğrencinin seçildiği yarışmada Eğirdir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Betül İnal birinci oldu. Şarkikaraağaç Sağlık Meslek Lisesi’nden Serkan Karaca ikinciliği elde etti. Atabey Anadolu Lisesi öğrencilerinden Merve Kocaman ise üçüncü oldu. Şiir yarışmasında birinci olan öğrenciye 750 TL, ikinciye 500 TL, üçüncüye ise 250 TL para ödülü verildi.

    Şiir severleri bir araya getirmenin mutluluk verici olduğunu söyleyen Isparta Vali Yardımcısı Niyazi Can, “Burada yarışan öğrencilerin hepsi de çok güzel şiirler okudular. Yarışmaya katılan öğrencilerimizin hepside gönlümüzün birincisi oldu.” dedi.