8.sınıf SBS soruları indir (2011 SBS sınav soruları)

MEB SBS sorularını ve cevapları 2011 7.sınıf ve 8.sınıf sbs soruları ve cevapları yayınlandı . 7.sınıf ve 8.sınıf sbs cevapları 2011 sitemizden bakabilirsiniz. 7.sınıf ve 8.sınıf sbs a ve b kitapçığı cevap anahtarı burada! 2011 sbs sınav soruları foto galeri olarak görebilirsiniz. İşte 2011 SBS soruları 7.sınıf ve 8. sınıf soruları detayları

8.sınıf SBS soruları indir (2011 SBS sınav soruları)
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2011 SBS sınav soruları ve cevapları açıklandı.İlköğretim 8. sınıf ve 7.sınıf öğrenci ve velileri sınav bitiminden sonra saat 13.30'da ''https://www.meb.gov.tr'' adresinden sınav soru ve cevap anahtarlarına ulaştı.

MEB SBS sorularını ve cevaplarını açıkladı (www.meb.gov.tr) 2011 7.sınıf ve 8.sınıf sbs soruları ve cevapları yayınlandı . 7.sınıf ve 8.sınıf sbs cevapları 2011 sitemizden bakabilirsiniz. 7.sınıf ve 8.sınıf sbs a ve b kitapçığı cevap anahtarı burada! 2011 sbs sınav soruları foto galeri olarak görebilirsiniz. İşte 2011 SBS soruları 7.sınıf ve 8. sınıf soruları detayları.MEB SBS cevapları 2011 7.sınıf sbs soruları ve cevapları.2011 sbs 7.sınıf cevap anahtarı MEB 2011 SBS soruları.2011 7.sınıf sbs cevap anahtarı MEB 2011 SBS soruları cevapları.7.sınıf sbs cevap anahtarı 2011 (8.sınıf sbs 2011).7. sınıf sbs soru ve cevapları (8.sınıf sbs soruları 2011).SBS 7.sınıf 8. sınıf soruları 2011 sbs soruları ve cevap anahtarı

SBS, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen bazı ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise Lefkoşa, Trablus, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek’te yapıldı. SBS yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle 10.00'da başladı ve merkezi sistemle, aynı anda yapıdı.

Sınava girecek 1 milyon 70 bin 148 8. sınıf öğrencisine sınavda 100 soru yöneltilecek ve 120 dakika süre verildi.Adayların sınava gelirken yanlarında fotoğraflı sınav giriş belgesi, nüfus cüzdanı (veya pasaport), en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi de bulundurmaları isteniyor.

SBS 2011 7. Sınıf A Kitapçığı için tıklayınız
SBS 2011 7. Sınıf B Kitapçığı için tıklayınız
SBS 2011 7. Sınıf Görme Engelliler için tıklayınız
SBS 2011 7. Sınıf İtalyanca A Kitapçığı için tıklayınız
SBS 2011 7. Sınıf İtalyanca B Kitapçığı için tıklayınız


SBS 2011 8. Sınıf A Kitapçığı için tıklayınız
SBS 2011 8. Sınıf B Kitapçığı için tıklayınız
SBS 2011 8. Sınıf Görme Engelliler için tıklayınız
SBS 2011 8. Sınıf İtalyanca A Kitapçığı için tıklayınız
SBS 2011 8. Sınıf İtalyanca B Kitapçığı için tıklayınız


2011 Seviye Belirleme Sınavı (SBS) 7. ve 8. Sınıf Soruları ve Cevapları PDF indir

8.sınıf SBS soruları indir (2011 SBS sınav soruları)

SBS SINAVI ZORLU GEÇTİ

SBS'de özellikle Türkçe ve sosyal bilgiler sorularının geçen yıllara oranla daha zor olduğunu belirten eğitimciler "Tam puan alanların sayısı 50'yi geçmez" görüşünde.

Anadolu liseleri ve kolejlere giriş için düzenlenen Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) ikinci ayağı dün yapıldı. İlköğretim 7. sınıf öğrencileri, son kez SBS'ye girdi. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, SABAH'a yaptığı açıklamada, sınavların öğrencilerin üzerinde büyük bir yük olduğunu belirterek, "Orta öğretimin iyileştirmesi için proje başlattık. Dört yıl içersinde tüm okullar Anadolu Lisesi seviyesine gelecek. Böylece ortada Seviye Belirleme Sınavı diye bir şey kalmayacak" demesinin ardından dün gerçekleşen ilköğretim 7. sınıf SBS 'ye 1 milyon 97 bin 503 öğrenci girdi. Sınavda öğrenciler 110 dakika içersinde 90 soruyu cevapladı. Sınav sonuçları, 5 Ağustos'ta açıklanacak. Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'na (PYBS) başvuran ilköğretim 7. sınıf öğrencileri, ayrı bir sınava girmediği için bu alandaki puanları da SBS sonucuna göre hesaplanacak. Uğur Dershaneleri ve Bilfen Okulları öğretmenleri, sınav sorularının geçtiğimiz yıla benzediğini ancak Türkçe ve sosyal bilgiler sorularının zorluk derecesinin daha yüksek olduğunu açıkladı. Bir yıl önce 600 civarında tam puan alan öğrenci olduğunu belirten öğretmenler, bu yıl bu sayının 50'yi geçmeyeceğini dile getirdi. Eğitimciler, bu durumun öğrencilerin başarı sıralamasını etkileyeceğini, aynı puan alan öğrenciler açısından iyi olacağını açıkladı. Öğretmenler ders bazında soruları şöyle değerlendirdi:

TÜRKÇE: Sorular, geçen yıla göre daha özenli hazırlanmış. Tartışmaya yol açan bir soru yok. Geçen yıl olduğu gibi "okuma" kazanımlarına dayalı yorum soruları, eleyici soru. Bilgiye dayanan "yazma ve dil bilgisi" soruları da eleyici sorulardan seçilmiş.

MATEMATİK: Öğrenciler içerik olarak 7.sınıf müfredatını büyük oranda kapsayan bir matematik testi ile karşılaştı. Geçmiş iki yıl boyunca hiç soru gelmeyen Merkezi Eğilim ve Yayılma Ölçüleri, Sütun Grafikleri ve Türk Bayrağı konularından soru yöneltildi. Sorular geçen yıllara göre daha çok işlem gerektiren çözümlere sahipti.

FEN VE TEKNOLOJİ: Fen sorularının tamamen doğru yanıtlanabilmesi için öğrencinin bilgi düzeyinin yüksek olması gerekir. Sorular sadece yorum içerikli olmayıp bilgiyi yorumda kullanabilme gücünü ölçmektedir. Bu nedenle orta seviyedeki öğrenciler için zor bir sınav oldu.

SOSYAL BİLGİLER: Önceki yıllarda karşımıza çıkan uzun paragraflı yorum soruları bu sınavda yok. Ortak mirası koruma yolları ile ilgili sorulan Zeugma Antik Kenti hakkındaki soru, öğrencileri çelişkiye düşüren ayırt edici bir soru olarak sorulmuş. Seçmeli Din Kültürü sorularının diğer yıllara oranla daha zor olduğu söylenebilir.

İNGİLİZCE: Sorular müfredata uygun. Gramer ve kelime ağırlıklı olmayıp okuduğunu anlama odaklı hazırlanmış. Öğrencilerin günlük konuşma dili bilgisi ölçülmüş. Pratik dil kullanımı ön plana alınmış. B kitapçığı 7. soru eleyici soru olarak düşünülebilir. Sorular yıl içerisinde uygulanan SBS sorularları ile paralel.

Kimlik belgeleri (nüfus cüzdanı veya pasaport) yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacak. Beyaz Gazete - Sınav başladıktan sonra ilk 20 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak, ilk 30 dakika içinde ise sınav salonu terk edilmeyecek. Sınav bitimine 15 dakika kala özürlü öğrenciler hariç sınav salonundan kimse çıkarılmayacak. Sınav salonunda tek aday kalmayacağından dolayı en az 2 aday bırakılacak.

Öğrenciler, sınav salonlarına yanlarında sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saat bulunmaksızın sınava alınacak. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, sınav kurallarının ihlali gerekçesiyle tutanakla geçersiz sayılacak.2011 7.sınıf ve 8.sınıf sbs soruları ve cevapları yayınlandı . 7.sınıf ve 8.sınıf sbs cevapları 2011 sitemizden bakabilirsiniz. 7.sınıf ve 8.sınıf sbs a ve b kitapçığı cevap anahtarı burada! 2011 sbs sınav soruları foto galeri olarak görebilirsiniz. İşte 2011 SBS soruları 7.sınıf ve 8. sınıf soruları detayları

Öğrenciler ve görevliler, sınava temiz, düzenli, aşırılığa kaçmayan bir kıyafetle ve başı açık girecek.Sınav esnasında kopya çekildiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi halinde kopya çeken öğrencilerin sınavları iptal edilecek. Ayrıca sınavdan sonra cevap kağıtlarının değerlendirmesi yapılırken aynı salonda sınava giren ve aynı tür soru kitapçığını kullanan öğrenciler arasında bilgisayar sistemi aracılığıyla ikili/toplu kopya taraması yapılacak.

İkili/toplu kopya taraması sonucunda kopya tespit edilen öğrencilerin ilgili testleri iptal edilecek. Bu nedenle sınav esnasında adayların cevap kağıtlarını hiçbir öğrencinin göremeyeceği şekilde önlerinde bulundurmaları ve kesinlikle herhangi bir yöntemle kopya çekme teşebbüsünde bulunmamaları gerekiyor.

Veli ya da öğrencinin talep etmesi durumunda soru kitapçıkları verilecek. Talep edilmeyen soru kitapçıkları milli eğitim müdürlükleri tarafından ilköğretim okullarında kullanılmak üzere toplanacak.

Gaziantep’te 8. sınıf Seviye Belirleme Sınavı(SBS)‘na yaklaşık 28 bin öğrenci katıldı.

Gaziantep’teki bütün okullularda sağlıklı bir şekilde sınav yapıldığını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Erkem Serin “Okul sorumlularını aradım yaklaşık 28 bin öğrenci sınava girdi herhangi bir sorun yaşanmadı.” dedi. Sınavdan çıkan öğrencilerin heyecanları yüzlerinden okunuyordu. Bazı öğrenciler matematik dersinde zorlandıklarını bazı öğrenciler ise İngilizce ve Türkçe dersinden zorlandıklarını ifade etti.

Sınavı değerlendiren Uğur Dershaneleri ve Bilfen Koleji öğretmenleri, soruları tam yapan 1000 öğrenci beklediklerini belirterek sınav sorularını şöyle değerlendirdiler:
TÜRKÇE: Belirleyici derslerin Türkçe ve Sosyal Bilgiler olduğu sorular müfredata uygun düzenlenmiş.
Algılama düzeyi SBS'nin üzerinde 2 Türkçe sorusuna rastlıyoruz.
MATEMATİK: Sorular müfredata uygun, öğrencilerin yapabileceği seviyede.
FEN VE TEKNOLOJİ: Soru dağılımı da iyi yapılmış. 6. sınıf bilgilerini içeren bir biyoloji sorusu öğrenciler için zorlayıcı olmakla beraber sınavın geneli orta ve kolay sorulardan oluşuyor.
SOSYAL BİLGİLER: Bilgi ağırlıklı ve kronolojik sıralama yapılması istenen sorular öğrencileri zorlayan nitelikte. "Çağdaş Türkiye Yolunda Adımlar" ve "Atatürkçülük" ünitelerinin ön plana çıktığı görülüyor.
YABANCI DİL: 8'inci sınıflar İngilizce SBS soruları müfredat kazanımlarını test eder nitelikte. Konu dağılımları eşit yapılmış.