Elbistan, Mobese İçin Birlik Oldu

Elbistan’da halen 8 olan Mobese kameralarının sayısı 52‘ye çıkarılacak. Emniyet Huzur ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Gürbüz, bu konuda ilgili kurum ve kuruluşların yardımı ve iş adamlarının desteğine ihtiyaç olacağını ifade etti.

Elbistan, Mobese İçin Birlik Oldu
Elbistan’da halen 8 olan Mobese kameralarının sayısı 52‘ye çıkarılacak. Emniyet Huzur ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Gürbüz, bu konuda ilgili kurum ve kuruluşların yardımı ve iş adamlarının desteğine ihtiyaç olacağını ifade etti.

Elbistan Belediyesi Kent Konseyi‘nde konuyla ilgili bir toplantı düzenlendi. Toplantıya, Kent Konseyi Başkanı Mükrimin Yinanç ev sahipliği yaparken, toplantıda Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Özcan, Emniyet Huzur ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Gürbüz, ELSİAD Başkanı Emin Polat, Emlakçılar ve Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Hulusi Arslan, Kuyumcular Odası Başkanı Fazıl Olgun yer aldı.

Toplantıda oluşan ortak kanaatle mobese kamera sistemi için vatandaşa gidilecek. Emniyet Huzur ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Gürbüz, Mobese kamera sisteminin Elbistan için önemine vurgu yaptı. Gürbüz, “Görülüyor ki son yıllarda nüfus artışı ve adım adım büyüyerek gelişen, hatta çoğu ilden büyük, kabuğuna sığmayan Elbistanımız vilayet olma yolunda hızla ilerlemektedir. Çalışan, koşan aktif ve atak iş adamlarımızın desteği ile ileride üretimiyle, fabrikasıyla, sanayisiyle, öne çıkan bir Elbistanımız olacaktır. Bu gelişen şehrimizde, asayiş ve huzur için gece gündüz demeden çalışan, sivil toplum ile iç içe olan Elbistan emniyetimizin her zaman yanında oldunuz. Yaklaşık 2 yıl önce şehrimizin bazı yerlerine 8 adet mobese kamera sistemini uyguladık. İnanın; bunun çok faydası görüldü. Elbistanımızda 3 adet Karaoğlanoğlu meydanı, 1 adet belediye önü, 1 adet Kümbet yol kavşağı, 1 adet Mükrimin Halil Lisesi Caddesi, 1 adet Saraykent yolu üzeri, 1 adet emniyet caddesinde kamera bulunuyor. Ancak, yukarıda sayılan 8 adet Mobese sisteminin gelişen Elbistanımıza yetmediği görülmüştür. Bizler, bu sayının artırılarak önemli yerlere kurulması amacındayız. Bu konuda tabi ki ilgili kurum ve kuruluşların yardımı ve yine, sizler gibi saygıdeğer iş adamlarımızın desteğine ihtiyacımız olacak.” diye konuştu.



Katılımcılar adına görüş belirten Kent Konseyi Başkanı Mükrimin Yinanç ise Mobese kamera sistemi için birlikte hareket etmeleri ve ortak çözüm bulmaları gerektiğini kaydetti. Bir çok ilden daha büyük olan Elbistan’ın bir huzur ve güven şehri olabilmesi için sistemin kurulmasının çok önemli olduğunu kaydeden Yinanç, "Elbistanlılara bu konuda büyük görev düşüyor. Herkes üzerine düşeni yapmak durumunda. Bir hırsızlık olayı yaşandığında, bir başka suç işlendiğinde herkes yapanın yakalanmasını ister. İşte bu tür durumların önüne geçilebilmesi adına polisimize yardımcı olmalı ve kamera alımında gerekli desteği sağlamalıyız.” ifadesini kullandı.

Gerekli mali desteğin sağlanması halinde, Elbistan’da şu güzergahlara kamera sistemi yerleştirilecek: Nurhak Kavşağı, Tepebaşı İlköğretim Okulu, Bölge Trafik İstasyonu, Söğütlü Köprüsü Kavşağı, İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı, Pınarbaşı Mesire alanı, Candargazi Kavşağı, A.Karacabey Caddesi, Proma Kavşağı, Grant Otel kavşağı, Kümbet Kavşağı, Cumhuriyet Meydanı, Cezaevi Kavşağı, TOKİ Kavşağı, Kentpark noktası, Saraykent BİM Kavşağı, Alagözler Petrol Kavşağı ve Elbistan Lisesi. Toplamda 52 adet kamera kurulacak. Kamera sisteminin kurulabilmesi için Elbistanlılardan yardım toplanacak.