Sözcü yazarından şaşırtan seçim anketi

YSK'nın seçim yasaklarını beklenenden erken bir zamanda başlatması nedeniyle hemen hemen bütün televizyon kanallarını gündemini anket şirketleri belirledi.

Sözcü yazarından şaşırtan seçim anketi
Yasağın son gününde anket şirketi sahipleri canlı yayında ki yerlerini aldılar. Habertürk ekranların yayınlanan ve sunuculuğunu Ece Üner'in yaptığı Akşam Raporu “son yapılan anket sonuçlarını” ele aldı.

Hükümetin en sert medya muhaliflerinden Sözcü Gazetesi yazarı ve SONAR Genel Müdürü Hakan Bayrakçı 39 ilde bir kamuoyu yoklamasında Ak Parti’nin açık ara önde olduğunu söyledi.
Bayrakçı Ak Parti’nin tarihi bir oy rekoru bile kırabileceğini ifade ederek “Bana göre Ak Parti yüzde 51, hatta 52 bile bitirebilir. Bu seçimde Ak Parti Süleyman Demirel’in 65 yada 69 seçim rekorunu zorlayabilir bu seçim. Böyle olursa kendiside tarihinin en yüksek oyunu alabilir.” dedi.

Ak Parti’nin 340’ın üzerinde bir milletvekili çıkaracağı sonucuna vardıklarını kaydeden Bayrakçı “ İki partili dönem hariç Demirel dönemini zorlayabilir. Milletvekili dağılımını şöyle söyleyebiliriz; “Ak Parti 340-345 civarı milletvekili alır. 115 ile 130 arası milletvekili Cumhuriyet Halk Partisi alır. MHP’de 60-70 gibi bir milletvekili alır. Ama BDP’de mutlaka 30’un altın yada üstü, yani 30’a yakın milletvekili çıkaracaktır. İki yıl öncesi ufukta CHP-MHP koalisyonu var diye düşünüyordum. Ama iki seneden çok şey değişti.” diye konuştu.

BEYAZ GAZETE