Gediz‘de İş Güvenliği Kursu

Kütahya‘nın Gediz ilçesinde faaliyet gösteren Mutlu Akü ve Malzemeleri San. AŞ. ile Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi arasında İş Güvenliği Kursu Protokolü İmzaladı.

Gediz‘de İş Güvenliği Kursu
En büyük sanayi kuruluşlarından Mutlu Akü ve Malzemeleri San. AŞ. ile Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü arasında imzalanan Ağır ve Tehlikeli İşlerde Çalışan Personele Yönelik Mesleki Eğitim Kursu Protokolünün Gediz‘de ilk kez yapıldığı bildirildi.

Kütahya Valiliğinin onay ve izniyle işletme ve okul arasında yapılan protokol anlaşmasından sonra İş Güvenliği Kursu açılışı için Gediz Mutlu Akü ve Malzemeleri San. AŞ. fabrikasında tören düzenlendi.

Törene Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Mutlu Akü ve Malzemeleri San. AŞ. Müdürü Maden Mühendisi Abdurrahman Kaptan ve Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Tevfik Delen katıldı.

Törende yapılan anlaşmayla ilgili bilgi veren Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Tevfik Delen, bu alanda ilçede ilk kez yapılan protokolle sanayici ve işadamları ile işçiler için çok önemli bir kazanım elde edildiğini söyledi.

Düzenlenen kursta, okulun Teknik Müdür Yardımcısı ve Metal Teknolojisi Öğretmeni Ahmet Şerit, Koordinatör Müdür Yardımcısı ve Metal Teknolojisi Öğretmeni Çağlayan Atak, Metal Teknolojisi Alan Şefi Kadir Cindere, Elektrik-Elektronik Teknolojisi Atölye Laboratuvar Dal Şefi Mehmet Nazlıer ve Kimya Öğretmeni Ayşegül Tekinel tarafından fabrikada çalışan işçilere 40‘ar saatlik dilimler halinde iki kurs verileceğini belirten Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Tevfik Delen, kurs bitiminde yapılacak yazılı imtihan sonunda başarılı olan tüm personele Türkiye‘nin her tarafında geçerli olan bir Kurs Başarı Belgesi verileceğini ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy da, bu tür sanayi kuruluşları ve eğitim kurumları arsında yapılan eğitim-öğretim faaliyetlerinin modern iş hayatına büyük katkı sağlayacağını dile getirdi ve kursun protokol tarafları ile tüm ilçe halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Mutlu Akü ve Malzemeleri Sanayi AŞ. Müdürü Abdurrahman Kaptan ise 4857 Sayılı İş Kanunu‘nun 85/1. Maddesi gereğince çalıştığı ağır ve tehlikeli işler ile ilgili ve mesleki eğitimi almamış olan personele gerekli eğitimin verilmesinin zorunlu hale getirildiğini söyledi.

Şirket Müdürü Abdurrahman Kaptan, "Biz de bu konuda değişen mevzuat çerçevesinde hemen hazırlıkları yaptık ve bu konuda bize yardımcı olmaları amacıyla Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibata geçtik. Sağ olsunlar bizim bu görüşmemizden kısa bir süre sonra Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Tevfik Delen ve Gediz Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Kıyak ziyaretimize gelerek konu hakkında bize aydınlatıcı bilgiler verdiler. Biz de hemen verilen bilgiler ışığında gerekli Protokolleri imzalayarak, Kütahya Valilik Makamına onaya sunduk. Oradan gelen onaya binaen de gerekli kurs planı hazırlanıp kursumuzu başlattık. Bu konuda kendi şirketimizde yeterli sayıda mühendis ve teknik eleman olmasına rağmen biz daha yararlı olacağını düşünerek İlçe Milli Eğitim ile Endüstri meslek Lisesi idareci ve personelinden yararlandık. Bu çerçevede fabrikamızda müsait bir bölümü derslik haline getirerek orada bilgisayar ve projeksiyon cihazı eşliğinde çok güzel ve yararlı bir kurs başlattık. Bu arada şunu söylemeden de geçemeyeceğim, biz bu kursun albenisini arttırmak amacı ile işini gücünü bırakıp gelen personelimize de ayrıca fazla mesai ücreti ödeyerek onların dersi daha bir şevkle dinlemesine katkıda bulunduk. Sonuç olarak, bizlere bu konuda yardımcı olan başta Sayın Valimize, Sayın Kaymakamımıza, Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile bu konuda bizden desteklerini hiç esirgemeyen uzman ve kalifiye personeli ile bize eğitim hizmeti veren Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Personeline ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğüne çok teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: İHA