Tanrıkulu CHP Düşmanı bir ajan

Kejan aşireti lideri ve CHP Şanlıurfa milletvekili aday adayı Ahmet Kıran “Sezgin Tanrıkulu CHP düşmanı bir ajandır” dedi.

Tanrıkulu CHP Düşmanı bir ajan
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan ve Özge Özsağman’ın modere ettiği ‘Basın Kulisi’nde dün akşam çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Kejan aşireti lideri ve CHP Şanlıurfa milletvekili aday adayı Ahmet Kıran, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nu ajanlıkla suçladı.

TANRIKULU CHP DÜŞMANI BİR AJAN
İki zıt görüşlü yazar Rasim Ozan Kütahyalı ve Mehmet Faraç’ın yorumcu olarak katıldığı programa telefonla bağlanan Ahmet Kırani,Sezgin Tanrıkulu’nu ajanlıkla suçlayarak “Sezgin Tanrıkulu bir ajandır.” dedi.
CHP’nin Güneydoğdu’da yanlış adaylar gösterdiğini öne süren Kıran “Listeler belirlendikten sonra Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu beni aradı ve benden seçimlerde yardım talep ettiler. Bende onlara ‘Hayır başınızın çaresin bakın. Ben eşeği atla yarıştırmam’dedim. Çünkü Şanlıurfa’da gösterdikleri adayların 11 tanesi Şanlıurfalı değil.” dedi.

TANRIKULU CHP’NİN BAŞARISIZLIĞI İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR
CHP’nin geçmişte kötü yönetilmiş olabileceğini, ancak hiçbir zaman içinin bu kadar kirletilmediğini dile getiren Kıran “CHP Güneydoğu’da seçilmeyecek, oy alamayacak kişileri listelerine aldı. Sezgin Tanrıkulu, BDP’ye veya başka bir partiye hizmet etmek için aday listelerine müdahil oldu. Sezgin Tanrıkulu CHP’nin başarısızlığı için elinden geleni yaptı.” dedi.

CHP İKİ YÜZLÜLÜK İÇİNDE
Basın Kulisi’nin diğer bir gündem maddesi ise Ergenekon Sanığı Mehmet Haberal’ın Ecevit’in memleketi Zonguldak’tan aday gösterilmesiydi. Konuyu değerlendiren Rasim Ozan Kütahyalı, Haberal’ın Zonguldak’tan aday gösterilmesine tepki göstererek “Yeni CHP büyük bir ikilem ve iki yüzlülük içinde. Kılıçdaroğlu bir yandan Bülent Ecevit’in manevi mirasına sahip çıktığını iddia ediyor. Diğer yandan Bülent Ecevit’e iş göremez raporu vermiş Mehmet Haberal’ı,Bülent Ecevit’in kemiklerini sızlatır şekilde Zonguldak’tan aday gösteriyor. 2001 yılının sonunda Ecevit’e dair ‘Bülent Ecevit iş göremez’ diyen Sinan Aygün’ü de aday gösteriyor.” dedi.

Tanrıkulu CHP Düşmanı bir ajan
FIRILDAK KUBİ’DEN DE YETERSİZ
Ecevit’in mirasına sahip çıktığını iddia eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Ecevit tarafından 99 yılında milletvekili listelerine alınmadığını kaydeden Kütahyalı “. Bir yandan da Kılıçdaroğlu 1999’da SSK’dan emekli olmuş, DSP’den adaylık başvurusu yapmış bu başvurusu Ecevit tarafından veto edilmişti. O dönem Ecevit kimlere kimlere yer verdi. ‘Fırıldak Kubi’lakabıyla tanınan Kubilay Uygun bile milletvekili oldu. Demek ki, Ecevit Kılıçdaroğlu’nun Fırıldak Kubi’den bile yetersiz görmüş ki istememiş. “ şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU ECEVİT’İN MİRASINA İHANET ETTİ

Programa telefonla katılan Bağımsız milletvekili ve Ecevit’in Koruma müdürü olan Recai Birgün ise, Kılıçdaroğlu’nun Ecevit’in mirasına ihanet ettiğini dile getirerek “Zonguldaklılar da benim düşüncelerime katılıyor. Ben Mehmet Haberal’ın Zonguldak’tan oy alabileceğini zannetmiyorum. Rahmetli Ecevit’in mirasına sahip çıktığını öne süren Kemal Kılıçdaroğlu, Mehmet Haberal’ı aday göstererek Ecevit’in mirasına ihanet etmiştir.” dedi.

CHP’YE OY VERMEYİN ÇAĞRISI
Ecevit’in derin devletin bir çok operasyonuna maruz kaldığını öne süren Birgün “Ecevit’in tasfiyesini yapan bu yapılanmaya sahip çıkan bir partiye, Ecevit’e uzaktan bile sempatisi olan birisinin oy vermesini beklemiyorum.” diyerek Ecevit’e sempati duyan seçmenlere seçimlerde CHP’ye oy vermemesi yönünde çağrı yaptı.

ÖZGE ÖZSAĞMAN ZORLANDI
Program moderatörü Özge Özsağman, Rasim Ozan Kütahyalı ve Mehmet Faraç arasında yaşanan sert tartışmalar nedeniyle programı yönetmekte güçlük çekerken, Faraç ve Kütahyalı’yı uslüp konusunda uyarmak zorunda kaldı.

Program sonunda vaktin bitmesine rağmen, Faraç ve Kütahyalı tartışmasına son vermeyince, Özge Özsağman’da yazarların konuşması bitmeden programı kapamaya mecbur kaldı.

BEYAZ GAZETE