Bilgiç: Kılıçdaroğlu Pkk’Lıları İşe Aldığını Ne Çabuk Unuttu

AK Parti Isparta Milletvekili birinci sıra adayı Süreyya Sadi Bilgiç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’nu 8 senede batırdığı gibi, PKK’lı militanları da istihdam ettiğini iddia etti.

AK Parti Isparta Milletvekili birinci sıra adayı Süreyya Sadi Bilgiç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’nu 8 senede batırdığı gibi, PKK’lı militanları da istihdam ettiğini iddia etti.

Bilgiç, Isparta‘nın Şarkikaraağaç ilçesi Çarıksaraylar beldesini ziyaret etti. Ziyarette Çarık-Saray‘a yapılan yatırımları anlatan Bilgiç, gerek ilçede gerekse beldede önemli yatırımlara imza attıklarını ve halkın geçim kaynağında yeni ufuklar açtıklarını belirtti. Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na da yüklenen Bilgiç, “Bizlere öyle bir ülke teslim ettiler ki; işte CHP‘nin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu. Sosyal Güvenlik Kurumu‘nu sıfır borçla aldı, 8 senede batırdı. Nerede PKK‘lı militan varsa yerleştirdi. Ondan sonra da kendi Başbakanı ve Maliye Bakanı’na yazı yazdı, ‘Siz para basmazsanız ben önümüzdeki ay ücretleri ödemeyeceğim‘ dedi. Bunun evrakları var kendi imzasıyla.” dedi. Bilgiç, CHP Lideri Kılıçdaroğlu‘nun meydanlarda 600 TL aile yardımı yapacağı yönündeki açıklamalarıyla da halkı kandırdığını ileri sürdü.

    "BDP‘YE PKK‘NIN MECLİS‘TEKİ UZANTISI" SUÇLAMASI

    Referandumda ‘evet’ diyenlerin karşısında duranların PKK, BDP, CHP ve MHP olduğunu ve aynı ortamda sivil anayasa değişimine karşı çıktıklarını ileri süren Bilgiç, ancak bazı cephelerin yüzde 58 oyla referanduma ‘evet’ diyenleri ihanetle suçladığını belirtti. Bilgiç sözlerini şöyle sürdürdü: “Referandumda ‘evet‘ diyenlerin karşısında kimler vardı? Başta PKK, onun Meclis‘teki uzantısı BDP, onun yerel yönetimlerdeki uzantısı KCK, onun yanında CHP, ama hala sebebini anlayamadığım bir de MHP. Hepsi aynı çuvalın içerisinde aynı nakaratla bu sivil anayasa değişimine karşı çıkıyordu. Peki onları bu manada kim örgütlüyordu, kim onlara yol gösteriyordu? Bunu yapanlardan bir tanesi Türkiye‘yi yıllardır hakimiyetleri altında tutan, Türkiye‘deki bütün kurumları baskı altına alan üst yargıda konuşlanmış olan birtakım zevattı."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun Hakkari mitinginde yaptığı konuşmasında KCK davasına avukatlık yaptığını iddia eden Bilgiç, Kılıçdaroğlu‘nun bu davranışlarına tepki gösterdiklerine belirtti.

    AK Parti iktidarının askeri savunmaya yaptığı yatırımlardan bahseden Bilgiç, güçlü ordunun ancak bağımsız bir ordu ile mümkün olabileceğini belirterek, savunma sanayisini güçlendirdiklerini kaydetti. 20 milyar TL‘nin üzerinde savunma sanayisine para aktardıklarını ifade eden Bilgiç, Türk mühendisleriyle Türk fabrikalarında savunma sanayisi için araç yapıldığını, ilk defa Türk tankların, füzelerin, savaş gemisinin üretildiğini kaydetti. Bilgiç, ayrıca Türkiye‘nin ilk defa dünyada üçüncü ülke olarak insansız hava aracını yaptığını kaydetti.