Erdoğan'dan CHP'ye yaylım ateşi

Başbakan Erdoğan, TUSKON Genişletilmiş Başkanlar Kurulu'nda yaptığı konuşmada Kanal İstanbul projesine getirilen eleştirilere cevap verdi. Katılımcılara çalışmalar hakkında seslenen Erdoğan anamuhalefet partisini yerden yere vurdu.

Erdoğan'dan CHP'ye yaylım ateşi
CHP'ye sert sözlerle yüklenen Erdoğan "İstedikleri kadar makyaj yapsınlar CHP yine CHP'dir. 40 yıl önceki zihniyet neyse bugünde o, fabrika ayarları değişmiyor bunların" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satırbaşları;

Bugün artık dünyada askeri gücünüz, tankınız, tüfeğiniz değil. Ekonomik gücünüz, diplomatik gücünüz daha büyük anlam ifade ediyor. Bugünün dünyasında toprakların değil gönüllerin fethi, gönüllerde yer edinmek, güven kazanmak herşeyin ötesinde anlam taşıyor. Biz 8,5 yıldır böyle bir mücadelenin içerisindeyiz. Ulaşabildiğimiz heryerde Türkiye'nin dayanışma ve paylaşma gayretlerini iletiyoruz.

Gittiğim her ülkede TUSKON'un yatırımlarını gördüm, bizim şantiyelerimizde dışarıda Türk bayrağı gururla dalgalanıyor. Özgüven herşeyin başıdır, vizyonunuz olacak, hayalleriniz, hedefleriniz olacak ve bunlara erişebileceğinize dair azminiz, gayretiniz, özgüveniniz olacak Türkiye işte şuanda bu özgüvene kavuşmuştur.

CUMHURİYET TARİHİNİN REKORUNU ELDE ETTİK

Nisan 2011'de ihracatımız bir önceki yıla göre yüzde 25.45 artış kaydetti, bu oranla Cumhuriyet tarihimizin rekorunu elde ettik. İlk 4 ayda ki ihracat artışımız yüzde 22 geriye dönük 12 aylık artışımız ise 122 milyar dolara ulaşmış durumda. Bu trend böyle devam ederse yıl sonunda 132 milyar doları aşmış olacağız. Böyle devam ederek 2023 hedefimiz içinde olan 500 milyar dolar hedefinede ulaşırız inanın onuda hep birlikte aşacağız. Yine bu şekilde ve burada güzel bir gelişmeyi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Türkiye'nin IMF' e borcunu biz devraldık 23,5 milyar dolar olarak, küresel kriz ortamına rağmen biz bu süre içinde yaklaşık 3 yılı aştık, biz bir stand-by anlaşması yapmadan ödedik, ödedik şuanda 5,2 milyar dolar borcumuz var IMF'e. Biz bunu şuanda ödeyebiliriz böyle bir sıkıntımız yok ama zaten düşük oranda faizli olduğu için rahat rahat ödeniyor varsın öyle gitsin dedik olay bu. Yeni kredi almadığımız gibi borçlarımızı da belirlenen takvim içerisinde ödemeye devam ediyoruz. Dün itibariyle bu borcumuz bizi nedenli yere bastığımızı ifade ediyor. İnşallah 2012'de biz bu borcu tamamen kapatıyoruz ve Türkiye'nin IMF'e borcu kalmıyor.

Akaryakıt fiyatlarını kim belirliyor? Tamamıyla piyasa belirliyor ama bunu benim halkım bilir mi? İstediğiniz kadar anlatın, anlatıyoruz da anamuhalefeti de diyor muhalefeti de diyor hükümet zam yaptı diyor bunun bizimle ne alakası var piyasa bunu belirliyor hükümetle alakası yok ki serbest piyasa bunları belirliyor ve buda onların talepleri sebebiyle biz bunları onlara devrettik ama tabi bunu halkımıza anlamatazsınız. Bir yandan moralleri bozarlar, bir yandan engel çıkarırlar, burada bir kaç örnek sunmak istiyorum.

AKLI SELİM İNSANLAR SAHİP ÇIKTI

Bugünlerde 'Kanal İstanbul' ile ilgili bir açıklama yaptık, aklı selim insanların hepsi bu projeye sahip çıktılar ve açıklamaları oldu. Sadece içeride de değil Avrupa'da ve dünyada takdir beyanları alıyoruz, aklıma bu benim şunu getirdi; İstanbul'da vatan caddesi Menderes tarafından açılış yapıldı şuanda da Adnan Menderes bulvarı ismini taşıyor. Merhum Menderes bunu inşa ederken bu CHP zihniyeti ogünde çıktı; Bu kadar geniş caddeyi ne yapacaksınız, buraya uçakmı indireceksiniz ' dediler. 1. Köprüde de aynı şeyi yaptılar, 2. köprüde de şimdi kendileri açıkladı 3. köprüyü istemeyiz dediler siz istesenizde istemesenizde halkım istiyor bunu biz yapacağız. Bu zihniyet Marmaray'ı da istemedi ama benim dedem istedi Abdül Mecit, bunun mimari projesini yaptı ama uygulamak bize nasip oldu ve bunu biz uyguluyoruz. Bütün engellere rağmen 2013 sonu itibariyle Marmaray'ı açacağız Pekin'i Londra'ya bağlayacağız. Onun Güneyinde bir tüp geçit var oradanda otomobiller geçecek, neden çünkü 1. Boğaz Köprüsü'nün yükünü azaltmak istiyoruz. Şimdi Kanal İstanbul'da kalktı diyor ki; Burada insan yok' heralde bizim animasyona takıldı o, çünkü animasyonda kanalda gemi gidiyor arkadaşım bana dedi ki onun yerine keşke bir insan yürütseydik bu seferde yüzmeyi bilmiyor derlerdi.

Burada kanal boyu deprem riski dışı alanlarda yapılanma meydana gelecek, konutları iki yeni şehir planı içerisinde deprem riski bölgesini eritmek istiyoruz. Oraları yıkalım ve bu tehdit altında İstanbul yaşamamalı, iki de bir iktidara, İstanbul deprem tehditi altında diyorlar 5 milyon insan ölür diyorlar ama adımıda attığımız zaman bunun önünü kesmeye kalkıyorlar. Bunlar kuru sıkı değil büyükşehir belediye başkanı olduğunda bu kardeşinizin hayaliydi. Bunların bu ülkeye faydası diye birşeyi yok aynı tavrı köprülerimizde yaptılar dönemin mimarlar odası bile köprüyü İstanbul'un başına gelen en büyük felaket olarak nitelendirdi. Bir CHP milletvekili 'Akıl ve hesap işi değildir' dedi. Aklı olmayanın, hesap bilmeyenin bu işten anlaması mümkün mü? Dönemin gazetecisi Nadir Nadi, 'Bu köprü sağcıların köprüsüdür' dedi, o zaman geçme üzerinden nasıl olsa hepsi gidiyor sandal var sandalla geçersin. İşte bu zihniyet 40 yıl önce neyse bugünde o, 40 yıl önce neredeyse bugünde oradalar. 1950 civarında vekil yöneticiyle biz Abdullah bey dönemine kadar olan süreci geçirdik, yürütmenindir ne yazık ki hiç imzalanmamış geri dönmüştür, bizde ne yaptık hep vekaleten götürdük. Bir siyasi kadro iktidar olduğu zaman bu işi kadroyla götürür, bizde ne yazık ki vekil genel müdürlerle, üçlü atamalarda hep bunu uygulamak zorunda kaldık. Bizi engellemek için yavaşlatmıştır, soluğu yasama organında almıştır. Devamlı Anayasa mahkemesine gittiler, 8,5 yıl boyunca hiç bıkmadan usanmadan karşı çıktıkları herşeyi şimdi de sandık görününce savunmaya başladılar.

CHP'yi nerede olduğunu bilen varmı sağda deseniz değiller, solda deseniz değiller. Batılılar bile bunu anladı, liberal deseniz değiller, muhafazakarlık hak getire, akşam söylediklerini sabah inkar ederler. Referandumda hadi başörtüye varmısınız dediler. KESK'te karşılaştık hadi gel çözelim şu başörtüsü meselesini dedim, bu masanın üzerinden kalksın inanırmısınız orada da manevra yaptı, şimdi ağzına alıyormu başörtüsü olayını şimdi çarşaflı bir kardeşim gelse rozet kalkmaya kalkar. Mersin'de bakıyorsun CHP kadın kolları yürüyüş yapıyor, bunların genlerine işlemiş, ekonomide aynı anda hem liberaller, hem devletçi, hem müdehaleci bir yandan aile sigortası derler, diğer yandan aile kurumunu kirletecek olayların içine girerler. Bir yandan Ecevit derler, bir yandan Ecevit'e iş göremez raporu verenleri hemde Ecevit'in memleketinden aday yaparlar. Şuanda yeni CHP'nin karşılık geldiği siyasi tanım makkavilizm'dir. KCK'ya sahip çıkıyorlar, Ergenekon'a avukatlık yapıyorlar, buradan ben CHP'ye hatırlatmak isterim. Demokrasiyle, Ergenekon aynı kefede tartılmaz, çetelere sahip çıkarak demokrat olunmaz. Çeteleri arkasına alanlar Türkiye'nin hukukunu savunamazlar, ben gerçekten bunları merak ediyorum daha öncede böyleydi Şeb-i Arus'ta Baykal'ı dinlerdim ben bu kada uç konuşma yapamadım ben yaparsam partimle ilgili dava açarlardı ama o yapabilirdi ve yani peygamber yolunun toğrağıyım, bunu diyecek kader taktire şayandı. Alkışlarız tabi ki ama ondan sonra parlamentoda bakarsınız tamamen ters, zehir zemberek bununla ters düşen konuşmalar var. Aynı şey yine burda, genel başkan olarak gittiği heryerde Samsun'da çıkıp ezan CHP sayesinde okunuyor derken, Eskişehir'de camiye hakaret için sergi açıyorlar. Bunun bizimle ilgimiz yok u dönüşü yapıyorlar hemen, belediye başkanın senin organizesini yapan nasıl olurda bunu inkar edersin.

Şimdi tarihi eserleri belli bir ölçünün dışında oraya bina konduramazsınız, gelip siz şuanda bir surun dibine yeni bir bina inşa edemezsiniz. Belli bir mesafede belli bir yere çıkamazsınız, burada ise tarihi tabyaların üzerine kondurdular bunu, biz bunun yanında bulunduğumuz dönem içerisinde yüzlerce, binlerce tarihi eseri restore ettik bunu yapan biziz. Bunlar karşısında susanlar gelip buna karşı çıkıyorlar, dert başka çünkü nitekim yargı bununla ilgili kararı veriyor ve böyle bir eseri bilmeden konuşuyor. Ermenilerle mücadele eden atalarımızın kabirleri var orada, onların üzerine gelip böyle birşey yapacaksın ondan sonra diyeceksin bu benim eserimdir, insanlık anıtıdır. Iğdır'da da var aynısı ona birşey diyor mu, bunlar bu türşeylere bağırıp çağırıyorlar.

FABRİKA AYARLARI DEĞİŞMİYOR


İstedikleri kadar makyaj yapsınlar CHP yine CHP'dir 40 yıl önceki zihniyet neyse bugünde o fabrika ayarları değişmiyor bunların. Bunlar milletin hiç bir kutsalına saygı göstermediler, bu millet ekonomik anlamda, sosyal anlamda, siyasi anlamda, en önemlisi inançlar bakımından en büyük zulmü CHP'nin tek başına iktidar olduğu dönemlerde yaşamıştır. Nasıl Rize'yi anlatırdı babam hep bunlardan kaçmak için, hep bunları yaşadık mahşeri vicdanın bunu unutması değil işte bu yüzden tek başına iktidar olamıyorlar, benim milletim bu fırsatı evelallah onlara vermeyecek.

Şu hususu dikkatlerinize sunmak istiyorum, Tuskon ve diğer sivil örgütler, bu ülkede CHP zihniyetinin ve ona benzeyenlerin zulmüne karşı Anadolu'nun bir isyanı olarak çıkmışlardır. Anadolu, Trakya gücünü sermayesini birleştirmiş ve bende varım diyerek sahnede yerini almıştır. İşte bugün Tuskon Muş'u, Gaziantep'i, Aydın'ı, Mersin, Malatya bugün artık üretiyor, ihracat yapıyor daha fazla istihdam sağlıyor. Sizler sırtınızı devlete dayamadan bugüne geldiniz. Sizler usulsüz kredilerle değil, kendi yağınızla kavrularak yani helal parayla bugünlere geldiniz. Sizler arkanıza çeteleri alarak değil, mafyayı alarak değil, arkanıza milleti alarak bu büyüklüğe ulaştınız. Bizim hükümet olarak vazifemiz bu ülkenin yatırımcısına, girişimcisine en uygun zemini hazırlamak eşit fırsatlara ulaşabilmesini sağlayabilmektir. Bugün artışlada olsa biraz enflasyon açıklandı geldiğimizde yüzde 30'du şimdi tek rakamdayız, devletin borçlanma faizi yüzde 63'teydi şimdi yüzde 7 bunların bedelini milletçe beraber ödedik.

Şuanda Amerika'ya bakıyorsunuz, Japonya'ya bakıyorsunuz yüzde 0,5 onlar oradaysa biz niye buralardayız biz ne kadar maliyeti düşürürsek rekabet şansımız da bizim o kadar artacaktır. Para üzerinden para kazanma değil tam aksine üretim üzerinden güç kazanan bir anlayışı inşallah ülkemizin bütün ekonomi sahasında, orada ki aktörler olarak bunları gerçekleştirmek durumundayız ve bu alanda adımlarımızı attık atmaya devam ediyor. Çetelerle mücadele ettik etmeye devam edeceğiz, biz Türkiye'yi bugüne kadar kardeşlikle büyüttük, büyütmeye devam edeceğiz. Biz yolları aşacağız, işadamlarımız o yollardan aşıp gidecek. Biz istikrarı güven ortamını muhafaza edeceğiz, Türkiye emin adımlarla geleceğe ilerleyecek. Morallarimizi her daim yüksek tutacağız, kötümserlerin, karamsarların kampanyalarına inanmayacağız.

Sözlerime son verirken bir kez daha TUSKON'un toplantısına başarılar diliyorum, tüm arkadaşlarımıza, kardeşlerimize, dünyanın barış ve huzuru için sarf ettikleri emekler için teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.



Kaynak: İHA