'Türkiye'de iki partili sistem dizayn edilmek isteniyor'

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye'de siyaseti dizayn eden bir mekanizma olduğunu ileri sürerek, "Bu kasetlerle ilgili yapılmak istenen şey Türkiye'de iki partili sistemi dizayn etmektir" dedi.

'Türkiye'de iki partili sistem dizayn edilmek isteniyor'
MHP‘de kaset skandalı (Son Detaylar)

Beyaz tv ekranlarında yayınlanan Deniz Güçer ile Metin Özkan'ın sunduğu Beyaz Koltuk programının bu haftaki bölümüne DSP Genel Başkanı Masum Türker konuk oldu. Türker, MHP'deki kaset olaylarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Siyasetin seçim sürecine girdiği anda, her türlü şantajın Türkiye'de suç sayılması gerektiğini savunan Türker şöyle devam etti:

"Çıkıp 'canım o kasettekilerin ne işi vardı burada demek' yerine, 'bu kaseti çekenler şimdi niye tedavüle sokuyorlar' diye sormak lazım. Bu görüşlerimi Baykal için kaset çıktığında da söylemiştim. Sayın Baykal'a haksızlık yapılmıştır, bir kurgu yapılmıştır. Bu kurgu kendi iç yapılarından oluşmuştur. Bu kurgu daha sonra başkan vekilliği içinde gündeme geldi fakat nedense o kurgu aniden ortadan kaldırıldı. Ama Deniz Baykal'ın sonuca gidene kadar tedavülde tutuldu, bu yanlıştı. Ama o kasetten sonra Baykal bugün aday. O kaseti bahane edip Deniz Baykalın devrilmesini isteyenlerin hiç biri aday değil. Bu çok önemli bir şey, kendi içinde birbirlerini tasfiye ettiler.

MHP için de getirenlen kasetlerin yanlış olduğunu ifade eden Türker, Bahçeli'nin 'hiç kimsenin istifası almayacağım' deyişini de doğru bulduğunu söyledi.

"İnternette, Başbakan için de kaset çıkacağı söyleniyor, bazı Bakanlar için de çıkacağı söyleniyor" diyen Türler, "Ama bir gün kendi içinde bu patlayacak, bu da doğru değil. Hele bir ülkenin Başbakanının şantaja açık hale, bir bakanın açık hale getirilmesi, bir parti liderinin açık hale getirilmesi, Türkiye'nin aleyhinde bazı kararların alınmasında, herkes o günü kurtarmak için boyun eğebilecek imajını veriyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'de siyaseti dizayn eden bir mekanizma olduğunu ileri süren Türker, "Bu mekanizma ister bunu yapsın ister yapmasın belli bir şekilde yürütülüyor. Bu kasetlerle ilgili yapılmak istenen şey Türkiye'de iki partili sistemi dizayn etmektir" dedi.

Türker, şu anda MHP'nin hiç baraj sıkıntısı olmadığını da sözlerine ekledi.

BEYAZ GAZETE