Zeytinburnu'nda Mesir Macunu şenliği

Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun da katılımıyla başladı. 100 bin adet mesir macunun dağıtıldığı şenlikte ilginç görüntüler oluştu.

Zeytinburnu'nda Mesir Macunu şenliği
Zeytinburnu Belediyesi tarafından bu yıl 12.‘si gerçekleştirilen Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali, halka mesir macunu dağıtılmasıyla başladı. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın‘ın yanı sıra onlarca görevli, halka mesir macunu dağıttı. Vatandaşlar dağıtılan mesir macunundan alabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Yerdeki mesir macunlarını almaya çalışan birçok kişi ezilme tehlikesi geçirdi. Bazı kişilerin ters

çevirdikleri şemsiyelerle daha çok mesir macunu almaya çalıştıkları görüldü. Kısa süre içerisinde 100 bin mesir macunu tüketildi.

Festivalde konuşan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, "Tabiatın bize sunduğu ancak istifade edemediğimiz bitkilerin önemi açısından mesir macunu ve bu festival çok önemlidir" dedi.

Bakan Çubukçu, beraberindekilerle birlikte Haluk Perk‘in Merkezefendi Meydanı üzerinde bulunan ‘Duanın sudaki gizemi şifa taşları‘ isimli sergisinin açılışını yaptı. Bakan Çubukçu, etkinlik sırasında protokolde yanına gelen ve Başbakan Erdoğan‘ın da çok sevdiği engelli genç İbrahim Ertepe‘yi yanına oturttu. Bakan Çubukçu, üzerinde Nimet Çubukçu yazılı tişörtü giyen gençle yakından ilgilendi.

Kaynak: İHA