Başbakan Erdoğan: Silivri’Den Meclis‘e Tünel Yaptılar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun Kanal İstanbul projesine yönelik ‘Bu proje‘de insan yok‘ eleştirisine sert cevap verdi.

Başbakan Erdoğan: Silivri’Den Meclis‘e Tünel Yaptılar
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun Kanal İstanbul projesine yönelik ‘Bu proje‘de insan yok‘ eleştirisine sert cevap verdi. AK Parti hükümeti olarak, hayata geçirdikleri her projenin merkezinde insan olduğunu belirten Erdoğan, CHP‘nin bazı Ergenekon sanıklarını milletvekili adayı yapmasını eleştirdi. Erdoğan, "Bunlar tüneli yaptılar. Nereden nereye? Silivri‘den Meclis‘e" diye konuştu.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sultangazi‘de düzenlediği mitingde halkla buluştu. Konuşmasına, referandum sürecinde Slutangazi‘den gelen desteği hatırlatarak başlayan Erdoğan, bu desteğin 12 Eylül öncesi önemli bir sinyal verdiğini söyledi. Referandumla yapılan 26 maddelik Anayasa değişikliğinin yeterli olmadığını belirten Başbakan Erdoğan, bu konuyla ilgili gerekli çalışmayı seçimden sonra yapacaklarını aktardı.

Bu davanın, Tayyip Erdoğan’ın şahsi davası olmadığını, milletin davası olduğunu aktaran Başbakan Erdoğan, “Millletçe bu işi yapacağız, milletçe bu yolda yürüteceğiz ve milletçe 8.5 yılda yaptıklarımızı, yapacaklarımızı tamamlayacağız, tamamlamaya devam edeceğiz. İstikrar, bugüne kadar nasıl en önemli ‘sır‘ kelimemizse, bundan sonra aynı şekilde sır kelimemiz olmaya devam edecek.” diye konuştu. Yüzde 10 barajının kaldırılması yönündeki talepleri de eleştiren Erdoğan, baraj yüzünden Belçika’nın bir yıldır hükümet kuramadığını hatırattı.



“MİLLETVEKİLİ ADAYI HAKKINDAKİ İDDİANAMEYİ HAZIRLADI”

CHP’nin elinde proje olmadığını savunan Erdoğan, ‘AK Parti ne verirse biz onun 5 katını veririz’ dediklerini ifade etti. Erdoğan, “Ama adını koyamıyorlar. Adını koydukları zaman da bitecekler ama söyledikleri; ‘AK Parti ne veriyorsa biz 5 katını vereceğiz.’ Ne diyor? ‘Biz her aileye 600 lira vereceğiz’ diyorlar. İnandınız mı? Sayın Kılıçdaroğlu, bak inanmamışlar. Fakat şüphesiz, onun da inananları olabilir ayrı mesele ama gerçek başka.” diye konuştu.

Emekli Devlet Güvenlik Mahkemesi Savcısı Ömer Suha Aldan’ın, CHP‘nin Muğla 3. sıradan milletvekili adayı olduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, Aldan’ın Neşter Operasyonu iddianamesinde, Kılıçdaroğlu’nun genel müdürü olduğu SSK’daki yolsuzlukları yazdığını dile getirdi. Erdoğan, şöyle devam etti:

“Kılıçdaroğlu‘nun genel müdürlük koltuğunda oturduğu SSK‘da yolsuzlukların diz boyu olduğunu belirtiyor. Şimdi de Kılıçdaroğlu‘nun Muğla‘da milletvekili adayı. Kılıçdaroğlu, ben konuşmuyorum bak, adayın DGM savcısı olarak kendisi DGM savcısı olarak bizzat o zamanki iddianamesinde yazmış. İddianameyi okudum. Başka bir şey değil. Sen yolsuzluklarla hani mücadele ediyordun? Yolsuzluğun bizzat içindesin, gömüldün. Zaten belli... Zira SSK‘nın genel müdürlüğünü aldığı zaman SSK gayet iyi gidiyor, üstlendiği andan itibaren SSK yavaş yavaş battı, battı, battı... Artık baktı bu ‘ben de iyice gidiyorum’ merhum Ecevit‘e gitti, Ecevit ne dedi? ‘Veto’, Kılıçdaroğlu‘nu aday yapmadı. Aday oldu da ne oldu? Ne olduğu belli.‘‘



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, gerçekler karşısında ağzını bozduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, kendisinin ise aldığı edep gereği asla aynı seviyeye düşmeyeceğini belirtti. Erdoğan, şöyle konuştu: “Senin ağzın ne kadar bozulursa bozulsun bizim terbiyemiz buna müsaade etmez. Onun için Hacı Bektaş-ı Veli ‘eline, diline, beline hakim ol diyor.‘ Bu, ne demektir ‘Edep yahu‘ diyor. Biz de buna davet ediyoruz. Siz ne kadar bu sınırları aşsanız da bizim edebimiz buna müsaade etmez, biz yine de sizin annenize saygı duymaya devam ederiz."

“DÖVİZLİ ASKERLİĞİ BEN Mİ ÇIKARDIM”

Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, son günlerde oğlunun dövizli askerlik yapmasıyla ilgili eleştirilerine cevap veren Erdoğan, “Dövizli askerliği ben mi çıkardım?" diye sordu.

Erdoğan, "Şimdi de ağzına askerliği doladı. Kafayı takmış benim oğluma. Ne oldu diyor, kendi oğlu 21 gün gitti askerlik yaptı diyor. Dövizli askerliği ben mi çıkardım? Benim oğlum yurt dışında okumuş, orada doktorasını yapıyor. Bütün bunlar sebebiyle böyle bir hakkı kazanmışsa, bu hakkının gereği olarak her vatandaşın istifade ettiği bu hakkı o da aynen kullanmış. Bunu her yerde kullanıyor. Bunda suistimal mi var, ben bunun için özel yasa mı çıkardım, bu ne edepsizliktir. Her gittiği yerde bunu konuşuyor.” açıklamasında bulundu.

Konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kanal İstanbul projesine yaptığı ‘projede insan yok’ eleştirisine sert cevap veren Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bir arkadaşım dedi ki ‘sunumda gemi yerine insan koysak mı?’ Ben de dedim ki insan koysak bu sefer de ‘yüzme bilmiyorlar’ derler. Bunlar tünel yaptılar ama nereden nereye Silivri‘den Meclis‘e."