Engelli Asker Adaylarına Kına Yakıldı

Ankara‘da engelli 20 asker adayı için düzenlenen kına gecesinde aileler gözyaşı döktü. Engelli asker adayları Hava Lojistik Komutanlığı‘da temsili askerliklerini gerçekleştirecek.

Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği‘nin (TEDAY) ve Etimesgut Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi‘nin ortaklaşa düzenlendiği kına gecesinde, engelli asker adayları ve ailelerinin yanı sıra davetliler de katıldı. Etimesgut Belediyesi‘nin destekleriyle düzenlenen kına gecesinde, Etimesgut Kent Konseyi Orkestrası müzik dinletisi sundu. Askere gidecek engelli asker adayları çalınan Ankara havalarına eşlik etti.

Samet Atmaca isimli asker adayının şiir okuduğu gecede, asker olacaklara kına yakıldığı sırada engelli adayların aileleri gözyaşlarını tutamadı. Anne Esengül Ağdaş anlatılmaz bir duygu yaşadıklarını belirterek, gecenin düzenlenmesinde katkısı olanlara teşekkür etti. Baba Yavuz Ağdaş‘ın engelli ailelerine yardımcı olanlara teşekkür ettiği gecede asker adayı Hayati Ağdaş ise bir gün de olsa vatana hizmet etmenin bir görev olduğunu söyledi. Bir diğer engelli asker adayı Seyda Saçma‘nın annesi Sezer Saçma,

çok mutlu olduğunu ifade ederek, evlatlarını bir gün de olsa asker olarak görmenin çok önemli olduğunu belirtti. Asker adayı Seyda Saçma ise duygularını, ‘‘Vatana hizmetimiz bir gün değil her zamandır. Devletimiz milletimiz varolsun. Ne mutlu Türküm diyene‘‘ şeklinde aktardı.

Askere gidecekler arasında bulunan TEDAY‘ın görme engelli Başkanı İlimdar Boztaş da Hava Lojistik Komutanlığı‘nda askerlik yapacaklarını dile getirdi. Eline kına yakılan 39 yaşındaki Boztaş, askerliğin birçok engelli arkadaşının içindeki bir ukde olduğuna dikkat çekerek, "İstedik ki arkadaşlarımızın yaşam biçimlerine bir renk katalım. Temsili de olsa bir günlük askerlik organizasyonuna katılalım‘‘ dedi.

Askeri yetkililerle görüştüklerini ve olumlu karşılandıklarını söyleyen Boztaş, ‘‘Gayet mutluyuz‘‘ dedi.

Engelli 20 kişinin, bir günlük askerliklerini 12 Mayıs Hava Lojistik Komutanlığı‘nda yerine getirecek. Etimesgut Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ve TEDAY İşitme engellilerin dostluk maçı 12 Mayıs‘ta gerçekleştirilecek. 15 Mayıs‘ta ise Etimesgut Belediyesi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu‘nda müzikli eğlence düzenlenecek.

Kaynak: İHA