Mhp Yenikent‘te Seçim Bürosu Açtı

Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya İl başkanlığı tarafından Yenikent bölgesinde seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi.

Mhp Yenikent‘te Seçim Bürosu Açtı
Açılışta konuşan MHP Sakarya 1‘inci sıra Milletvekili adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata iktidarı eleştirdi.

Karaman Mahallesi‘nde gerçekleştirilen açılışa MHP Sakarya İl Başkanı Orhan Ünver, Sakarya Milletvekili adayları Münir Kutluata, Recai Coşkun, Oya Araboğlu, Mehmet Erdoğan, Zihni Açba, Adapazarı İlçe Başkanı Ömür Çakar, Kadın Kolları Başkanı Ülker Sıktaş ve çok sayıda partili katıldı. Açılış öncesinde konuşma yapan Adapazarı İlçe Başkanı Ömür Çakar, “Her karışında MHP‘nin imzası ve emeği bulunan yerleşim bölgesinde oturuyorsunuz. 8 buçuk yılda bir tek çay bahçesinin açıldığı, 65 bin vatandaşımızın yaşadığı bu bölge, AK Parti iktidarı tarafından ihmal edilmiştir. Biz bundan önceki seçimlerde birinci parti olarak çıktığımız Yenikent bölgesinde daha da fazla oy alacağımıza inanıyorum” dedi.

İlçe Başkanı Ömür Çakar‘ın ardından konuşan İl Başkanı Orhan Ünver, “Burada 17 Ağustos 1999 depreminde yakınlarını kaybeden, depremde maddi, manevi kayıplar yaşayan insanlarımız için deprem zamanında iktidarda olan MHP, 8 günde çadır kentlere, 75 günde geçici konutlara ve 8 ayda da kalıcı konutlara geçilmesini sağlayarak görevini yerine getirmiştir. Deprem zamanında deprem ile ilgili bakanlıkların tamamı MHP Milletvekillerindeydi. Bunun faydalarını hep birlikte gördük” diye konuştu.

Son olarak konuşan MHP Sakarya 1‘inci sıra Milletvekili adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata ise AK Parti hükümetini eleştirerek, “Biz hep söylüyorum, Sakarya da 4 ilçe oluşturulurken Yenikent‘in de ilçe olması için önergemizi verdiğimizde red oyu verildi. Ancak ben konuşmamı yaparken gördüm ki İktidar partisinde bulunan 2 milletvekilimiz başlarını sallayarak beni destekler ifade kullandılar. Ancak oylamaya gelince partilerine uyarak onlarda reddettiler” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘in İstanbul için planladığı “Kanal İstanbul” projesi ile ilgili de alaycı bir şekilde yorum yapan Kutluata, “Ben inanıyorum ki Başbakan Kanal İstanbul projesini sadece İstanbul‘la sınırlı bırakmayacak. Bence Akdenize kadar devam ettirecek bu kanalı. Dikkat edin iktidar partisi milletvekilleri artık vaatlerde bulunamıyorlar. Onlar sadece bu seçimi geçirmek istiyorlar. Çünkü bu zamana kadar yapılan hiçbir şey yok. Yapacağız dediklerinin hiçbiri yapılmadı. Ben burada biliyorum ki daha önce Yenikent bölgesinde olduğu gibi yine sizler MHP‘yi seçeceksiniz. Sizin gibi tüm Sakarya, tüm Türkiye de MHP‘yi seçerek MHP‘yi iktidara taşıyacaksınız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde MHP Yenikent seçim bürosu hizmete açıldı.

Kaynak: İHA