Canlı yayında eşek polemiği

Canlı yayında gazeteci Mehmet Faraç “Sür eşeğini hocanın seçim bölgesine.” deyince, Serdar Arseven Faraç'a, Prof.Dr. Özcan Yeniçeri'yi göstererek “Hocaya niye eşek diyorsun?” dedi.

Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan ve gazeteci Faruk Mangırcı’nın modere ettiği, Prof.Dr. Özcan Yeniçeri, gazeteciler Mehmet Faraç ve Serdar Arseven’in katıldığı “Yüksek Gerilim”de bu haftada gerilim tavan yaptı. Gazeteci Mehmet Faraç ve Serdar Arseven arasında yaşanan tartışmalar ise programa damgasını vurdu.

KİTAPSIZLIK YAPMA
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da yapmayı düşündüğü Kanal İstanbul Projesiyle ilgili düşüncelerini açıklayan MHP Milletvekili adayı Prof.Dr. Özcan Yeniçeri, konuşması esnasında Serdar Arseven’in “Hocam programda Recai Yıldırım’da var mıydı? “ sözleri karşısında sinirlenerek “Allahtan kork. Kitapsızlık yapma. Sen ne biçim insansın? Ben seninle konuşmuyorum.” dedi. Serdar Arseven cevaben muhatap almayacaksan neden programa geliyorsun?” dedi.

ATATÜRK HAYATTA OLSAYDI CHP’LİLERİN YÜZÜNE TÜKÜRÜRDÜ
Arseven, statükocuların her projeye karşı çıktığını ifade ederek “ CHP hangi iktidar olursa olsun, hangi proje olursa olsun karşı çıkıyor. Bunlar rejimden memnunlar. Sistemden ve ayrıcalıklardan memnunlar. Bu dönemde bu ayrıcalıkları ellerinden kaçırdılar bunun bağırtısı. Devletin polisini katledenlerin avukatı şu anda CHP’de. CHP bir de Atatürk’ün partisi. Bunları söylerken Atatürk’ten utanmak lazım. Atatürk şu anda yaşasa, bu CHP’lilerin suratlarına tükürür ya. Utanç duyarım sizden der ya. Adam ta o zaman diyor ki ‘İstikbal göklerdedir’ bunlar diyor ki ‘İstikbal yerin dibindedir. Bunlar her şeye karşı.” diye konuştu.

TOCAMA NEDEN EŞEK DEDİN?
Program esnasında Libya Lideri Muammer Kaddafi’nin oğlu ve 3 torununun öldürüldüğü haberi sonrası da Mehmet Faraç ve Serdar Arseven arasında tartışmalar yaşandı. Mehmet Faraç “NATO’nun bombasına destek verene, iç politikası yapana da lanet olsun.” dedi. Arseven ise “Cumhuriyetçiliği şapka devrimi olarak algılayana da lanet olsun.” deyince Faraç ve Arseven arasında Atatürkçülük tartışması yaşandı. Gazeteci Mehmet Faraç “Sür eşeğini hocanın seçim bölgesine.” deyince, Serdar Arseven Faraç’a, Prof.Dr. Özcan Yeniçeri’yi göstererek “Hocaya niye eşek diyorsun?” deyince uzun süren tartışmalar yaşandı.

BEYAZ GAZETE