51 Libya Vatandaşı Askeri Uçakla Ülkelerine Gönderildi

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonuyla Türkiye‘de tedavileri gerçekleştirilen 51 Libya vatandaşı daha, refakatçileriyle birlikte Libya‘ya askeri uçakla gönderildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı‘ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye‘ye tedavi için getirilen Libya vatandaşlarından taburcu olan 34 kişi, 9 refakatçi, 2 Libya Geçiş Konseyi Üyesi ve kendi imkanlarıyla gelen 6 kişiden oluşan toplam 51 Libya vatandaşı askeri uçakla ülkesine gönderildi.

Başbakanlık koordinasyonuyla Genelkurmay Başkanlığı‘ndan tahsis edilen askeri uçak, İzmir‘den 51 Libyalıyı alarak saat 13.55‘te Bingazi‘ye hareket etti.

Açıklamada, akşam saatlerinde Ankara Etimesgut Askeri Havaalanı‘na dönmesi planlanan askeri uçağın, Libya İnsani Yardım Komitesi Başkanı ve 2 yardımcısı ile 8 Türk vatandaşını Bingazi‘den alarak Türkiye‘ye getireceği bildirildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinasyonuyla tedavileri tamamlanan ve refakatçileriyle birlikte Libya‘ya askeri uçakla gönderilen Libya vatandaşlarının sayısı 281‘e ulaştı. 32 refakatçisi bulunan 157 yaralı Libya vatandaşının tedavisine ise halen devam ediliyor.

Kaynak: İHA