Bahçeli: İzmir Ses Verecek, Akp’Yi Denize Dökecektir (2)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tek başına iktidar yürüyüşüne İzmir’den ses vermek ve ses almak için umutlarını salona taşıdıklarını belirtti. Bahçeli, “24. dönem TBMM’de İzmirli kardeşlerimizin hakkını savunacak milli yürekleri desteklemek için kucaklaştık." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tek başına iktidar yürüyüşüne İzmir’den ses vermek ve ses almak için umutlarını salona taşıdıklarını belirtti. Bahçeli, “24. dönem TBMM’de İzmirli kardeşlerimizin hakkını savunacak milli yürekleri desteklemek için kucaklaştık." dedi.



İzmir Halkapınar Spor Salonu‘nda düzenlenen milletvekili adaylarının kamuoyuna tanıtım toplantısına katılan Bahçeli, burada yaptığı konuşmada hükümete yüklendi. Bahçeli, “Karanlığı aydınlatmak için İzmir’den ses veriyoruz. MHP’yi tek başına iktidar yapmak için uzanacak el bekliyoruz. Cumhuriyeti korumak için sesimize kulak verilmesini talep ediyoruz, ses ver İzmir. Sesime kulak ver, İzmirli kardeşim. Kavgayı sonlandırmamız ve İzmir’in kurtuluşu sahiplenmemiz için ses bekliyoruz. İzmir’in sevdalısı siz değerli arkadaşlarımla her zorluğun üstesinden geleceğiz. Her kapıyı çalacağız. Vatan, bayrak, millet, cumhuriyet diyen her gönlü kazanacağız, bölünmeye karşı duran Türkiye’nin geleceğiyle ilgili kaygısı olan ekonomik sorunların bitmesini isteyen, iş ve aş konusuna odaklanan her vatandaşın desteğini isteyeceğiz. Ege’nin derinliklerine nasıl gönderdiyse, biz de AKP zihniyetini 12 Haziran‘da sandıkta aynı şekilde göndereceğiz.“ diye konuştu.

Seçimlere 49 gün kaldığını ve bu süre içinde partililere, girilmedik ev ve çalınmadık kapı bırakmamalarını isteyen Bahçeli, şunları söyledi: “12 Haziran 2011’de sandık başına gidilecek. 49 gün sonra yapılacak genel seçim tarihi bir dönüm noktasıdır. AKP başarısız, aciz ve ard niyetlidir. Yıkım tahribat ve afettir, sorumsuz, vicdansız, arsız ve kokuşmuş haldedir. İsraf ve heba edilen Türkiye manzarasında etnik kimlikler, birbir sayılarak 36 parçaya ayrılması vardır. AKP destekli bölücü tehditler nedeniyle bin yıllık kardeşlik ağır hasar almıştır. Çatışma hizip ve ihtilafın her alana yayılması vardır. Suçlulara tolerans bulunuyor. AKP ile birlikte masumlarla katil, helalle haramın yeri değiştirilmiş, devlet kurumları kuşatılmış, siyaset kirlenmiş, ahlak çökmüş, kültürel çürüme dayanılmaz boyuta ulaştı. Eşkiyaya gün doğmuş, kandil rahata ermiştir. Milletimiz aç, işsiz ve yarından endişelidir. Yoksulluktan kaynaklı çaresizlik, her eve ateş topu gibi düşmüştür. Tek kelimeyle tam bir enkaz vardır, harap olmuş devlet bitap düşmüş millet, peşkeş çekilen milli varlıklar, gerçeği Türkiye’yi geri götürmüştür. Milyonlarca insanımız kapanan dükkanlar, kapısına kilit vurulan iş yerleri, ödenemeyen senetler, karşılıksız çıkan çekler, para etmeyen ürünler, banka hacizlerine teslim olan mahsun yüzler, intiharlar, cinnet haberleri, sönen ocaklar, ağlayan gözler, evine ekmek götüremeyen babalar, mutfakta tenceresi kaynamayan analar, bir AKP eseridir ve AKP politikalarının sonucudur. Sanal ve yapay kahramanlıkları içteki sorunların üzerine ötemez seviyededir. Bu kurnaz yaklaşımın artık millet vicdanında bir karşılığı yoktur.“

Konuşmanın bitiminde 1. ve 2. bölgeden aday olan 26 milletvekili adayının kamuoyuna tanıtılmasına geçildi. Program sonunda mehter takımı konser verdi.

MHP‘NİN İZMİR ADAYLARI

MHP‘nin İzmir 1. Bölge adayları şöyle: Oktay Vural, Şenol Bal, Dursun Müsavat Dervişoğlu, Selahattin Şahin, Ümit Akkuş, Hasan Zerek, Turan Gündoğan, Hatice Bölük, Hasan Yıldız, Serap Özöktem, Mustafa Sepin, Mehmet Üste, Mevlüt Taga.

İzmir 2. Bölge adayları: Ahmet Kenan Tanrıkulu, Kamil Erdal Sipahi, Süeda Neslihan Çelik, Yalçın Koçyiğit, Ebuzer Özgür Çakmak, Cengiz Bulut, Mustafa Basmacı, Sündüs Uzun, Mehmet Toptaş, Lütfi Kılıç, İnanç Bilgi, Mustafa Emre Eryıldıran ve Ebubekir Sıddık Korkmaz.