Polis Balosu Savcıları Bir Araya Getirdi

Türk Polis Teşkilatı’nın 166. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen balo, özel yetkili savcılardan başsavcı ve vekillerine birçok kişiyi bir araya getirdi.

Türk Polis Teşkilatı’nın 166. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen balo, özel yetkili savcılardan başsavcı ve vekillerine birçok kişiyi bir araya getirdi.

Zeytinburnu Polis Eğitim ve Kongre Merkezi‘nde İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve eşi Nurten Çapkın’ın ev sahipliğinde polis balosu düzenlendi. Baloya; eski Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Turgut Özal‘ın eşi Semra Özal, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz, oyuncular Zafer Ergin ve Türker İnanoğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Baloya katılan Savcı Cihan Kansız, basın mensuplarının sorularına kısa cevaplar verdi. Başsavcı Vekili Fikret Seçen ise, Türk Polis Teşkilatı’nın 166. yıl dönümünü kutladığını söyledi. Baloda Başsavcı Vekili Zekeriya Öz, yine medyanın ilgi odağı oldu.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin de, İstinaf mahkemelerinin yeni bir kuruluş olduğunu söyledi. Engin, “Yurt dışındaki örneklerini incelemek üzere geçen hafta boyunca 9 bölge savcısı ile birlikte İsveç’te bulunduk. İstinaf mahkemeleri, şu anda inşası süren Kartal Adliyesi’nde bulunacak. Ben de geçici olarak Çağlayan Adliyesi’nde kalıyorum.” dedi. Başsavcı Engin, HSYK’nın son atamalarına ilişkin soruyu cevapsız bıraktı.