Gündemi takip eden yankesicilik şebekesine operasyon

Ankara polisi, Sadet Partisi'nin merhum Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesinde, CHP ve AK Parti'nin kongrelerinde, umre zamanı havaalanlarında, halkın yoğunlaştığı miting ve toplantılarda yankesicilik yapan şebekeye yönelik operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda 46 kişi gözaltına alındı.

Gündemi takip eden yankesicilik şebekesine operasyon
Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yaptığı çalışmalar neticesinde Etimesgut ve Sincan‘daki otobüs duraklarında kalabalıktan faydalanarak yankesicilik yapan bir şebeke tespit etti. Yapılan çalışmalarda şebekenin 6 ayrı grup halinde çalıştığı belirlendi. Şebekenin takibi sırasında, 5 yankesicinin Saadet Partisi‘nin merhum Genel Başkanı Erbakan‘ın Ankara ve İstanbul‘daki cenazesine giderek yankesicilik yaptıkları da tespit edildi. Şebekenin

ayrıca CHP ve AK Parti kurultaylarında, mitinglerde, umre zamanı havaalanlarında faaliyet gösterdiği belirlendi. Yapılan tespitlerin ardından 95 ekip ve 350 polis ile Ankara‘da 43, Antalya‘da 1, Gemlik‘te 1 ve İstanbul‘da 1 olmak üzere 4 ilde 46 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda 46 kişi gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte 1 adet tabanca, 2 adet av tüfeği, 52 gram esrar, 1 adet sahte kimlik, 227 adet cep telef onu, 4 adet dizüstü bilgisayar ele geçirildi. Zanlılar yapılan sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: İHA