Vali Tapsız Ağlasun‘un Sorunlarını Dinledi

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, belirli aralıklarla düzenlediği ilçe gezilerine Ağlasun‘la devam etti.

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, belirli aralıklarla düzenlediği ilçe gezilerine Ağlasun‘la devam etti. Çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunan Vali Tapsız, Kaymakam Ramazan Kurtyemez‘den ilçenin sorunları hakkında brifing aldı. Tapsız, Ağlasun’daki yatırımların değerlendirildiği ziyarette, sorunların ve çözüm önerilerinin tartışıldığı değerlendirme ve koordinasyon toplantısına başkanlık etti. Daha sonra Ağlasun Belediyesi‘ne geçen Vali Tapsız, Belediye Başkanı Aydın Kaplan’dan çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ağlasun Belediye Başkanı Aydın Kaplan ziyaretin anısına Vali Tapsız’a toprak vazo hediye etti.

Ağlasun Meslek Yüksekokulu (MYO)‘nu da ziyaret eden Vali Tapsız Ağlasun MYO Müdürü Doç. Dr. Salih Ceylan’dan okul hakkında bilgi aldı. Üniversite öğrencileri ile yakından ilgilenen ve sohbet eden Vali Tapsız, “Öğrenciler Ağlasun’da okumaktan dolayı oldukça memnunlar. Ağlasun’da MYO‘nun varlığı ilçeyi kalkındırmış. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” dedi. Vali Tapsız Ağlasun Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından yapılan ebru sanatı ile ilgili Zübeyde Ekici’den bilgi aldı. Ebru sanatı ile yakından ilgilenen Vali Tapsız, ardından eline fırçayı alarak bir süre ebru yapmaya çalıştı.

Ağlasun’da uzun süredir hazırlık çalışmaları devam eden ve Burdur İl Özel İdaresi tarafından yapım ihalesine çıkarılan Ağlasun Devlet Hastanesi‘ni gezen Vali Tapsız, bu sağlık yatırımı ile Ağlasun’da önemli bir eksikliğin giderileceğini söyledi. Vali Tapsız ve beraberindeki heyet öğle yemeğinin ardından Ağlasun’un Yeşilbaşköy Belediyesi‘ni ziyaret etti. Yeşilbaşköy Belediye Başkanı Hüseyin Akıncı’dan belde ile ilgili geniş bilgi alan Vali Tapsız, karışıklığı önlemek amacıyla geleneksel olarak festivallerin sırasıyla yapılması konusunda uyarıda bulundu.

Yeşilbaşköy ziyaretinin ardından Mamak beldesini ziyaret eden Vali Tapsız’ı vatandaşlar coşkuyla karşıladı. Vatandaşlarla yakından ilgilenen Vali Tapsız, vatandaşlarla tokalaşarak, bir süre sohbet etti.

Ağlasun ziyaretine Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Vali Yardımcısı ve Çeltikçi Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Enver Aydın, İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, İl Sağlık Müdürü Hüseyin Özeren, Bayındırlık ve İskân Müdürü Mansur Abbasigil, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Zuhal Arslan katıldı