Ünlü tiyatrocu yaşamını yitirdi

Türk tiyatrosunun usta isimlerinden, Devlet Tiyatroları sanatçısı Cüneyt Çalışkur, vefat etti.

Ünlü tiyatrocu yaşamını yitirdi
1954 İstanbul doğumlu Çalışkur uzun süredir kanser tedavisi görüyordu. Sanatçının cenazesi Çarşamba günü Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

Cüneyt Çalışkur kimdir?

1978'de Ankara Devlet Konservatuvarı yüksek bölümünden mezun olan Çalışkur, aynı yıl Devlet Tiyatroları'nda görev aldı. 1994 yılından bu yana İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçısı olan Çalışkur'un imzasını pek çok oyunda gördük. Sanatçı Devlet Tiyatroları'nda "Ben Ruhi Bey Nasılım", "Leenane'nin Güzellik Kraliçesi", "Kredi Kartı-Vak'aa"nın da aralarında bulunduğu yıllarca kapalı gişe oynayan oyunları yönetti. Aynı zamanda "İstanbul Kanatlarımın Altında", "Bekle Dedim Gölgeye" adlı sinema filmlerinde, "Gümüş", "Keskin Bıçak", "Cennetin Çocukları" dizilerinde rol aldı.

Yönettiği oyunlarla pek çok ödülün de sahibi olan Çalışkur yazıp yönettiği "Kredi Kartı-Vak'aa"nın tanıtım metninde şu sözlerle kaleme almıştı hayat hikâyesini: "Yaşamında en çok kızını sevdi... İkibuçuk kez âşık oldu.. Takıntıları arasında; kitap, dvd ve araba almak vardır fakat araba kullanmayı hiç sevmediği için garajda besler. İhmal edilmiş güzellikten hoşlanır. (...) Oyunlarını kafelerde yazar, sahnede sahneye koyar, evde düşünür. Son zamanlarda, 'Ben n’aptım da böyle oldum?' diye düşünmeye devam etmektedir. Elde ettiği sonuçları, becerebilirse, ilerde yazacağı oyunlara yansıtacaktır."