Fenerbahçe Kayseri (Fener-Kayseri) maçın özeti izle- maçın golleri izle

Fenerbahçe Kayseri (Fener-Kayseri) maçın özeti izle- maçın golleri izle.Fenerbahçe Kayseri (Fener-Kayseri) maçın özeti izle- maçın golleri izleyin. Fenerbahçe Kayseri (Fener-Kayseri) maçın özeti izle- maçın golleri izlemek için tıklayınız. İşte Fenerbahçe Kayseri (Fener-Kayseri) maçın özeti izle- maçın golleri izle...

Haftanın kapanış maçında Fenerbahçe, Kayserispor'u 2-0 mağlup etti.

Fenerbahçe Kayseri (Fener-Kayseri) maçın özeti izle- maçın golleri izleMAÇIN KARELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Fenerbahçe Kayseri (Fener-Kayseri) maçın özeti izle- maçın golleri izleMAÇIN ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ


Spor Toto Süper Lig'de 21. haftanın kapanış maçında Fenerbahçe evinde, Kayserispor'u 2-0 mağlup etti. Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan ve ilk yarısı da sarı-lacivertlilerin 1-0'lık üstünlüğü ile sona eren mücadelenin golleri 3. dakiada Niang ve 60. dakikada Lugano'dan geldi.

Ligde son oynadığı 5 maçı da kazanan Fenerbahçe puanını 45'e yükseltip, Bursaspor'u averajla geride bırakarak 2. sıraya yükseldi. Bu sezon 4. mağlubiyetini alan Kayserispor ise 39 puanda kaldı.

GOL PERDESİ ERKEN AÇILDI...
Kadıköy'de ilk gol çok erken geldi. Henüz 3. dakikada Volkan Babacan'ın kısa düşen vuruşu Özer Hurmacı'nın önünde kaldı, Özer topu bekletmeden sağ kanattan hareketlenen Mehmet Topuz'un önüne bıraktı. Mehmet de yerden ceza sahası içindeki Niang'ın önüne topu gönderdi. Senegalli yıldız düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı. 1-0,

LUGANO BOŞ GEÇMEDİ...
Fenerbahçe'nin Uruguaylı savunma oyuncusu Diego Lugano, bu sezon Süper Lig'deki 5. golünü Kayserispor ağlarına gönderdi. 60. dakikada Fenerbahçe sol kanattan Alex ile korneri kullandı, ön direğe gelen topa Lugano çok iyi yükseldi ve kafayı vurdu. Kaleci Volkan'a da çarpan top ağlarla buluştu. 2-0.

F.BAHÇE YİNE HIZLI BAŞLADI...
Evinde oynadığı maçlara hızlı başlayan Fenerbahçe, Kayserispor karşısında da aynı taktiği uyguladı. Taraftarının da büyük desteğiyle karşılaşmaya baskılı başlayan sarı-lacivertliler 3. dakikada kaleci Volkan Babacan'ın da hatasının olduğu pozisyonun sonunda golü buldu. Bu golle rahatlayan Fenerbahçe, daha rahat oynamaya başladı. Kayserispor ise Amrabat'ın taşıdığı toplarla beraberlik için yüklendi ancak Faslı oyuncuya takım arkadaşları ayak uydurumadı. Lugano'nun markajı altında Zalayeta da bekleneni veremedi.

SANTANA YİNE SAKATLANDI...
Sakatlığı nedeniyle ligin ilk yarısının büyük bölümünde takımındaki yerini alamayan Santana, Fenerbahçe karşısında da ilk yarıda sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Santana'nın yerine, genç oyuncu Semih oyuna dahil oldu. Kayserispor Teknik Direktörü Şota, ikinci yarıda ise hücumda etkisiz kalan takımını hareketlendirmek adına değişikliğe gitti. Günün etkisiz isimlerinden Zalayeta yerini yeni transferlerden Kujovic'e bıraktı.

ÖZER HURMACI İLK 11'DE BAŞLADI...
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de Kayserispor ile yaptıkları maçta sakatlığı nedeniyle kadronun dışında kalan Emre'nin yerine Özer'e ilk 11'de görev verdi. Emre'nin sürpriz sakatlığının ardından Kayserispor maçı için düşündüğü kadroda mecburi değişiklik yapan Kocaman, Özer'e ilk 11 kişilik kadroda yer verdi.
Mehmet Topuz'u orta alanda Selçuk ile yan yana oynatan Kocaman, Özer'i ise genelde Mehmet'in görev aldığı orta alanın sağ bölümünde görevlendirdi.

Emre'nin sakatlığı nedeniyle forma giyemediği sarı-lacivertli ekipte, yabancı kontenjanı nedeniyle Bilica ve Güiza 18 kişilik kadronun dışında kalırken, yedekteki yabancılar Stoch ve Cristian oldu. Ligde geçen hafta Manisaspor mücadelesinde cezalı oldukları için forma giyemeyen Gökhan Gönül ve Selçuk'un cezaları biterken, iki futbolcu da Kayserispor mücadelesinde takımdaki yerlerini aldılar.

Uğur ve kırmızı kart cezalısı Caner de Kayserispor maçının kadrosunda bulunmadı.

2-0'DAN SONRA KOCAMAN'DAN HAMLE...
Takımının oyunundan memnun olan Aykut Kocaman, skor 2-0'a geldikten sonra oyuncu değişikliklerine gitti. Skoru korumak için orta sahasını kuvvetlendirmek isteyen Kocaman, 61. dakikada Dia'nın yerine Cristian'ı oyuna sürdü. 76. dakikada ise günün etkisiz isimlerinden olan Özer yerini Semih Şentürk'e bıraktı. Fenerbahçe'de son oyuncu değişikliği ise 89. dakikada gerçekleşti. Maçın en iyi isimlerinden olan Mehmet Topuz çıkarken, Bekir İrtegün oyuna dahil oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
2. dakikada ceza alanı dışından kaleye uzak mesafeden serbest vuruş kullanan Alex'in kaleye gönderdiği top az farkla üstten auta çıktı.
3. dakikada kaleci Volkan Babacan kendisine atılan geri pasta topu uzaklaştırmak isterken, meşin yuvarlağı ceza alanının hemen dışındaki sağ çaprazdaki Özer'in önüne attı. Bu futbolcunun pasıyla sağdan ceza alanına giren Mehmet Topuz'un yerden ortasında, altı pasta Niang, düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.
20. dakikada ceza alanı içinde oluşan karambolde sol çaprazdan Alex'in vuruşunda, top direğin yanından auta çıktı.
24. dakikada Andre Santos'un pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Dia'nın, şık çalımlarla ceza alanına girip, yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti.
41. dakikada ceza alanının hemen dışında sol çaprazda Andre Santos'un vuruşunda, kaleci Volkan Babacan yatarak üzerine gelen topu kontrol etti.
44. dakikada sağdan ceza alanına giren Niang'ın aut çizgisine yakın yerden yaptığı vuruşta, kaleci Volkan Babacan topa sahip oldu.
45. dakikada soldan Dia'nın ortasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Özer, meşin yuvarlağa vuramadan Serdar topa müdahale etti. Daha sonra savunma topu uzaklaştırdı.
Fenerbahçe, 3. dakikada Niang'ın attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapadı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
47. dakikada soldan Dia'nın ortasında ceza alanı içinde Alex kafayı vuramayınca, meşin yuvarlak uzak direğin yanından auta çıktı.
48. dakikada Selçuk'un ara pasıyla soldan ceza alanına giren Niang, ileri çıkan kaleci Volkan Babacan'ın yanında topu geçirmesine karşın, hemen araya giren savunma meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.
60. dakikada Alex'in soldan kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde iyi yükselen Lugano'nun kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Volkan Babacan'ın müdahalesine karşın filelere gitti: 2-0
68. dakikada Selim Teber'in pasıyla sağdan ceza alanına giren Kujovic'in vuruşunda, top yandan auta çıktı.
83. dakikada ani gelişen Fenerbahçe atağında Alex'in pasıyla soldan hareketlenen ve hızla ceza alanına giren Niang, topu Semih'e çıkaramayınca sarı-lacivertliler önemli bir pozisyonu değerlendiremedi.
Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Fenerbahçe karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Fırat Aydınus , Alexks Taşçıoğlu , Orkun Aktaş
Fenerbahçe: Volkan Demirel , Gökhan Gönül , Lugano , Yobo , Andre Santos , Özer (Dk. 76 Semih), Mehmet Topuz (Dk. 89 Bekir), Selçuk , Dia (Dk. 61 Cristian), Alex , Niang
Kayserispor: Volkan Babacan , Hamza , Serdar , Amisulashvili , Hasan Ali , Amrabat , Selim Teber , Abdullah , Santana (Dk. 32 Semih), Karım Ziani , Zalayeta (Dk. 55 Kujovic)
Goller: Dk. 3 Niang, Dk. 60 Lugano (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Dk. 2 Serdar, Dk. 53 Hamza, Dk. 84 Semih (Kayserispor), Dk. 58 Andre Santos, Dk. 90 artı 2 Bekir (Fenerbahçe)