Ankaraspor'dan ''iade

20.

12.2011 - Ankaraspor Kulübü Başkanı Ruhi Kurnaz, Kulüpler Birliği Vakfı`nda yer alan kulüplerin yöneticilerine seslenerek, ``kulüplerine iade-i itibar yapılarak, tekrar Spor Toto Süper Lig`de mücadele edebilmelerinin sağlanması`` konusunda talepte bulundu.

Kurnaz, Kulüpler Birliği Vakfı`na hitaben yaptığı yazılı açıklamada, ``Şike iddianamesi kapsamında adı geçen kulüplerin Süper Lig`de mücadelelerine devam edebilmeleri için yapılması düşünülen her türlü girişim içerisinde kulübümüzün mağduriyetinin de giderilmesi ve kulübümüze `iade-i itibar` yapılarak, tekrar Süper Lig`de mücadele edebilmesi için bu konunun yapılacak her türlü girişimin içinde değerlendirilmesini birliğinizden talep etmekteyiz`` ifadelerini kullandı.

Ankaraspor`un, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu`nun 15.09.2009 tarih ve 15 sayılı toplantısında aldığı karar ile 2009-2010 sezonunda mücadele ettiği Süper Lig`den bir alt lig olan Bank Asya 1. Lig`e düşürüldüğünü anımsatan Ruhi Kurnaz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:``TFF`nin aldığı ilgili karara gerekçe olarak ise kulübümüzün MKE Ankaragücü Spor Kulübü ile arasındaki ilişkinin `sportif rekabeti engelleyici, müsabakaların ve ligin dürüstlüğüne ilişkin algısını zedeleyecek nitelikte olması` gösterilmişti. Diğer bir deyişle, kulübümüz şike yapma ihtimali ile cezalandırılarak, küme düşürüldü. Kulübümüz o dönemde adil olmayan bir yargılama sürecine sokulmuş ve Kulüpler Birliği Derneği, tüzüğünde yer alan `Kulüpler Birliği TFF 1. Lig (Süper Lig) kulüpleri için sportif, sosyal, hukuksal ve toplumsal alanlarda faaliyet gösterir` maddesinin aksine kulübümüz hakkında yapılan tüm hukuksuz, dayanaksız işlemlere seyirci kalmış ve lehimize olacak hiçbir girişimde bulunmayarak, kulübümüzü bu hayati süreçte maalesef yalnız bırakmıştır.

Türk futbolu son dönemlerde `Şike Operasyonu` olarak bilinen süreçle büyük bir sınav vermektedir. Gözlemimiz odur ki, kulübümüzle ilgili süreçte kötü bir sınav veren Kulüpler Birliği Vakfı, bu süreçte kanaatimizce tüzüğüne uygun olarak başarılı bir performans göstermektedir. Her ne kadar soruşturmada adı geçen takımların yargılama süreci sonucunda suçsuz oldukları kararı çıkmasını temenni etsek de, Kulüpler Birliği`nin açıklanan iddianamede adı geçen kulüpler ile ilgili ciddi iddialar ve deliller olmasına karşın, anılan takımların Süper Lig`de kalması için gösterdiği tutumu kulübümüz için neden göstermediği de aklımızda kalan bir soru ve kalbimizde kalan bir yara olmuştur.

Sonuç olarak; Şike soruşturması kapsamında adı geçen kulüplerin Süper Lig`de mücadelelerine devam edebilmeleri için yapılması düşünülen her türlü girişim içerisinde kulübümüzün mağduriyetinin de giderilmesi ve kulübümüze `iade-i itibar` yapılarak, tekrar Süper Lig`de mücadele edebilmesi için bu konunun yapılacak her türlü girişimin içinde değerlendirilmesini birliğinizden talep etmekteyiz.``(HD-MSA-ADA)
Kaynak: AA