Bedelli askelik son gelişmeler (yaş sınırı ve kredi kartı)

Bedelli askerlik yaş sınırı kaç? Son dakika bedelli askerlik haberler burada. Bedelli askerlikte so dakika gelişmeler. Bedelli yaşı kaç olacak? Bedelli askerlikte son dakika değişikliği olacak mı?

Bedelli askelik son gelişmeler (yaş sınırı ve kredi kartı)
Bedelli askerlik ile ilgili son dakika gelişmeler burada. Bugün gözler bedelli askerlik ile ilgili gelişmeler için Bakanlar Kurulu'nda. Bedelli askerlik son dakika haberleri burada! Bedelli askerlik yaş sınırı ne olacak? Bedelli askerlik 2011 haberleri. Bedelli askerlik için 26 yaş sınırında 500 bin kişi bekliyor. Bedelli askerlik için bekleyenlerin gözü kulağı bugün Bakanlar Kurulu'ndan çıkacak haberde.Başbakan Erdoğan bedelli askerlik yaşını belirledi

Bedelli askerlik yaş sınırı kaç? Son dakika bedelli askerlik haberler burada. Bedelli askerlikte son dakika gelişmeler. Bedelli yaşı kaç olacak? Bedelli askerlikte son dakika değişikliği olacak mı?

Bedelli askelik son gelişmeler (yaş sınırı ve kredi kartı)

Genelkurmay Başkanlığı bedelli askerlik yaş sınırının 35 olmasını isterken Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bedelli askerlik ile ilgili yaş sınırının 27 olmasını istediği bildirildi. Bedelli askerlik ile ilgili düzenlemeler için gözler Bakanlar Kurulu'nda. Bakanlar Kurulu'ndan çıkacak haberle bedelli askerlik konuları netleşmiş olacak. Genelkurmay Başkanlığı bedelli askerlik yaşının 35 olması halinde kapsama 200 bin kişiningirmesine rağmen ancak 50 bin klşinin yararlanması bekleniyor. Yaş sınırının 30 olması halinde ise bu sayının 100 bine çıkacağı belirtiliyor. Eğer bedelli askerlikte yaş sınırı 27 olursa bu sefer de yükümlü sayısının 300 bini bulacağı kaydedildi.

Başbakan'ın hedefinin bedelli askerlik ile ilgili düzenlemenin artından bir daha bedelli askerlik konusu ile ilgili düzenleme yapmamak olduğu öğrenildi. Bedelli askerlik uygulamasının 1111 sayılı Askerlik Kanunu’nda olmasına rağmen yaş sınırı ve alınacak bedel ile ilgili düzenlemeleri belirlemek üzere Meclis’ten kanun çıkartılarak gerçekleştiriliyor.

Yurtdışında çalışıp, Türkiye’de askerliğini yapmak isteyenler öncelikle Burdur’daki Binbaşı Maruf Kışlası’na gönderilecek. Gelecek talebe göre İstanbul-Halıcıoğlu, Sivas ve Tokat’taki askeri birlikler de bedelli askerleri alacak. Ayrıca Kütahya, Bilecik, Malatya ve Çanakkale’deki birliklerde de bedelli askerler için hazırlık yapılıyor. Bedelliler için “er eğitim alayları” ya da “er eğitim tugayları” tercih ediliyor.

'Bedel' miktarı da bugünlerde tartışılan konuların başında geliyor. 40 yaşına kadar olan gruptan alınacak bedel için üst sınırın 10 bin Euro olabileceği ifade edilirken 40 yaş ve üzerindekiler ise daha fazla bedel ödeyerek temel askerlik eğitiminden de muaf tutulacak. Bedelin biri peşin olmak üzere dört taksitte alınması düşünülüyor. Bedelli Askerlik için başvuru sürecinin de 6 ayla sınırlı tutulması planlanırken konuyla ilgili düzenlemenin, kasım sonuna kadar şekillenerek Meclise gönderilmesi ve yıl sonuna kadar da çıkarılması hedefleniyor.

ÜNLÜLERDE BEDELLİ BEKLİYOR

Sanat dünyasının ünlü erkeklerinin şimdilerde tek gündemi bedelli askerlik oldu. Bugün Bakanlar Kurulu'nda masaya yatırılması beklenen bedelli askerlikte en çok merak edilen ise yükümlülük yaş sınırının ne olacağı.

3 farklı yaş sınırı gündemde; 26, 30 ya da 32 çıkması muhtemel bedelli askerlikten yararlanabilecek ünlüler arasında
Kenan Doğulu (37),
Yalın (31),
Gökhan Özen (32),
Murat Dalkılıç (28),
Murat Boz (31),
Kıvanç Tatlıtuğ (28),
Tolga Karel (33),
Sarp Apak (30),
Tolgahan Sayışman (30),
Mete Horozoğlu (36),
Burak Özçivit (27),
Yağmur Atacan (28) da var.

Vatani görevini henüz yapmayan ünlü isimler bedelli askerliğe sıcak bakıyor.

İşte ünlü isimlerin konuyla ilgili yorumları:

Mete Horozoğlu: İşim gereği herhangi bir konuda açıklama yapmam yasak ama şunu söyleyebilirim; Türkiye'de askerden kaçamazsınız, öyle bir şey yok.

Kenan Doğulu: Bedelli çıkarsa tabii ki de faydalanırım.

Onur Şan: 2013'e kadar tecilliyim. Her Türk genci gibi biz de yasal haklarımızı kullanarak bazen askerliği hayatımızın akışına göre düzeliyebiliyoruz. İşimin durumuna göre bedelli yapabilirim ancak gönlümden en çok geçen kısa dönem askerlik yapmak. Çünkü askerliği yaşamak istiyorum.

Murat Boz: Menajeri konuyla ilgili olarak "Murat'ın okulu hala devam ediyor. Bedelli yasası çıkınca nasıl bir karar verir bilemeyiz" dedi. (Vatan)