Erdem, Afetzedelere Yapılan Yardımlar Konusunda Bilgi Verdi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Davut Erdem, Van ve Erciş’te meydana gelen depremde, afetzedelere Ankara`dan yapılan yardımlarla, Arama Kurtarma ekiplerinin gerçekleştirdiği kurtarma çalışmaları hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.


Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı Meclis Başkanvekili Davut Erdem başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Meclis toplantısında gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce toplantıya başkanlık eden Davut Erdem, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Van ve Erciş depremi ve daha önce meydana gelen afetlerde yaptığı çalışmalarla Türk halkının takdirini topladığını belirterek, ilk etapta gönderilen acil ihtiyaçların ardından 54 araçlık konvoyla yiyecek yardımlarının da en kısa sürede bölgeye ulaştırıldığını, Arama Kurtarma ekiplerinin ise ilk andan itibaren çalışmaların içinde yer aldığını söyledi.
Ankara Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı Arama Kurtarma Ekipleri’nin enkazlarda gerçekleştirdiği arama kurtarma çalışmalarının yer aldığı görüntüler sinevizyon eşliğinde meclis üyelerine izletildi.
Van ve Erciş depreminde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin gönderdiği yardımları ve diğer çalışmaları koordine etmek üzere bölgede bulunan ekibin içinde yer alan BUGSAŞ Genel Müdürü Ruhi Kurnaz da meclis üyelerini bilgilendirdi.
Depremlerde ilk 48 saat de yaralıların ve sağ kalanların enkaz atından çıkarılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Kurnaz, “Ankara Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri, enkaz altından evlatlarını kendi anne babasını, kardeşini kurtarır gibi canla başla çalıştı. Yardımların zamanında depremzedelere ulaştırılması için olağanüstü çaba sarf etti. 4 kişiyi canlı olarak enkaz altından çıkardılar. 20 de ceset çıkarttık. Hiçbirine bizim makinelerimiz ve ekiplerimiz zarar vermedi. İnsanlar, kendilerine ilk uzanan eli unutmayacak, her zaman hatırlayacak.” dedi.
Her felaketin ardından yağmacıların ortaya çıktığını, Van ve Erciş’te yaşanan felaketin ardında da bu tür insanların görüldüğünü ifade eden Kurnaz, “Felaketi yaşayan, mağdur olan, canı yanan Vanlılar utanıp çadır sırasına giremiyorlar. Ama orada dahi yaşamayan, dışarıdan gelenler enkaz altında kalmış gibi feryat ediyor. Sakın, basına yansıyan bu tür görüntülere inanmayın.” diye konuştu.
Meclis toplantısında konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçilerek başkanlık yazıları okundu.
Çanakkale Oratoryosu`na ilişkin başkanlık yazısı olarak gündeme gelen madde ile Dicle Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı ve sahneye koyduğu oratoryo, Çanakkale Zafer Haftası kapsamında Ankaralıların beğenisine sunulması ve bu amaçla Ankara`ya gelecek öğrencilerin her türlü konaklama ve ulaşım giderlerinin karşılanması oy birliği ile karara bağlandı.
Meclisin diğer bir önemli gündem maddesi ise Ukrayna Ulusal Akademik Pavlo Virskiy Halk Dansları Topluluğu’nun Ankara da konser vermesi karara bağlanırken, diğer gündem maddeleri de görüşülerek komisyonlara havale edildi.