Başkentliler bayramda otobüslere ücretsiz binecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin, Ramazan Bayramı'nı rahat, huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla tüm önlemleri aldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin, Ramazan Bayramı'nı rahat, huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla tüm önlemleri aldı.

Belediye otobüsleri bayram süresince yine ücretsiz hizmet verirken, Zabıta Müdürlüğü ekipleri de tatil süresince alışveriş, konaklama, ulaşım merkezleri ile mezarlıkları sürekli denetim altında tutacak. Şehir içindeki ziyaretlerin yanı sıra, şehir dışından gelen konukların da akınına uğrayan Başkent'in bayram temizliğine bayram öncesi başlayan Kent Estetiği Daire Başkanlığı ise bu çalışmalarını Bayram boyunca devam ettirecek. Tüm birimleriyle birlikte bayramda da hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, bayramların en çok ziyaret edilen yeri olan mezarlıklarda da gerekli çalışmaları yaptı. Günlük yaklaşık 450 bin kişinin akınına uğraması beklenen AŞTİ'de de güvenlik tedbirleri artırıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, Başkentlilerin bayramlarda aileleri ile akraba, dost ve mezarlık ziyaretlerini kolaylaştırmak için gelenekselleştirdiği EGO otobüsleri ile kent içi ücretsiz yolcu taşınması uygulanması, bu bayramda da devam edecek. Ankaralılar 3 günlük bayram süresince kent içi ulaşımda EGO otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanabilecek.

BÜYÜKŞEHİR'İN BAYRAM SEFERBERLİĞİ

Büyükşehir Belediyesi, bayram tatilinde, tüm birimleriyle Başkentlilere hizmet vermeye devam edecek.

Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, Bayram süresince Ankara'ya gelecek veya şehir dışına çıkacak vatandaşların huzurunu sağlamak için AŞTİ'de denetimleri artırırken, şehir içi ulaşımı sağlayacak özel halk otobüsü, dolmuş ve taksiler de Ulaşım ekiplerince denetlenecek. Çevre Zabıtası ekipleri ise takviyeli olarak denetimlerini sürdürerek, kaçak kömür, çevre ve gürültü kirliliği ile ilgili şikâyetleri değerlendirecek.

Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, hafta sonu ile birleşerek 4,5 gün yaşanan bayram tatili süresince, Başkentlilerin alışverişlerini rahat ve güvenli bir ortamda yapabilmeleri için daha önceki bayramlarda olduğu gibi bu bayramda da işportacıların bulvar ve caddeleri işgal etmelerine izin verilmeyeceğini söyledi.

BAŞKENT'İN BAYRAM TEMİZLİĞİ

Şehir içinde Başkentlilerin gerçekleştireceği ziyaretlerin yanı sıra, şehir dışından gelen konukların da akınına uğrayan Başkent'in tüm cadde ve bulvarları süpürülerek yıkanıyor. Görsellik anlamında olumsuz görüntü oluşturan çöp ve molozları da toplayan Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekipleri, duvarlara, yollara yazılan yazıları da siliyor. Mücavir alan sınırları içerisindeki tüm ilçelerde Başkent'in bayram temizliğini sürdüren Kent Estetiği Daire Başkanlığı, çalışmalarını bayram süresince de devam ettirecek.

MEZARLIKLARA ÜCRETSİZ OTOBÜS SEFERLERİ

Başkent'te ayrıca EGO, Ramazan Bayramı süresince Karşıyaka ve Cebeci Asri Mezarlığı'na ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek. Karşıyaka Mezarlığı'nı ziyaret edecek vatandaşlar, 3 gün boyunca metro hattında bulunan "Hastane" durağından saat 06.00'dan itibaren 10 dakikada bir Karşıyaka Mezarlığı'na taşınacak. Cebeci Asri Mezarlığı'nı ziyaret edecekler için de Bayram sonuna kadar Sıhhiye Köprüsü üzerinden, Ulus Anafartalar Çarşısı ve Zafer Çarşısı önünden yarım saatte bir otobüs kaldırılacak.

Vatandaşların rahat ve huzur içinde kabristan ziyaretlerini yapabilmeleri için Karşıyaka Mezarlığı içinde 10 adet servis aracıyla özel ring seferleri de devam ederken, 3 günlük bayram süresince 4 adet belediye otobüsü de seferlere destek olacak.

Ayrıca ziyaretçiler, Karşıyaka, Cebeci ve Sincan mezarlıklarının girişlerinde Mezarlık Bilgi Sistemi(MEBiS)'nde yer alan kiosklar sayesinde yakınlarının bulunduğu mezarı ve en kısa yolu harita çıktısı da alarak kolaylıkla bulabilecek.

Bayram süresince yine Karşıyaka ve Cebeci Asri mezarlıklarının kapı girişlerine kurulacak çadırlarda çay, kolonya ve bayram şekeri ikramı yapılacak. Rahatsızlanan vatandaşlar için de Karşıyaka Mezarlığı'nın 2. ve 5. kapısında 2 doktor ve 2 hemşire hazır bulundurulacak. Mezarlıklarda bayram süresince hoparlörlerden Kuran-ı Kerim okunurken, nöbetçi güvenlik ve temizlik ekipleri de görev yapacak.

AŞTİ'DE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi(AŞTİ)'nde güvenlik önlemlerini artırdıklarını kaydeden BUGSAŞ Genel Müdürü Ruhi Kurnaz, bayram nedeniyle terminale yaklaşık 450 bin kişinin giriş-çıkış yaptığını söyledi. Son teknoloji ürünü 59 sabit ve 53 hareketli kamerayla 24 saat AŞTİ'yi izlediklerini, 200 özel güvenlik personeliyle de Başkentlilerin ve ziyaretçilerin huzurlu ve güvenli bir şekilde seyahatlerini yapmalarını sağladıklarını kaydeden Kurnaz, "Günde ortalama 3000 otobüsün giriş çıkış yaptığı tesisimiz, Türkiye'nin en güvenli terminali özelliğini bayramda da sürdürüyor." dedi.

ACİL NUMARALAR BAYRAMDA DA 24 SAAT HİZMETTE

Büyükşehir Belediyesi ve bağlı birimlerindeki hizmetlerin aksamaması için bayramda nöbetçi personel uygulamasına da giden Büyükşehir Belediyesi'nin "188 Alo Ambulans" hizmeti bayram boyunca kesintisiz hizmet verecek.

İtfaiye ve cenaze hizmetlerinin yanı sıra ASKİ Kanal Arıza ve Doğalgaz Arıza ekipleri de 24 saat aralıksız görev yaparak, vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılayacak.

Vatandaşlar Belediye ile ilgili ihtiyaç ve şikâyetlerinde aşağıdaki telefonlara başvurabilecek:

MAVİ MASA : 153

DOĞALGAZ ARIZA : 187

SU VE KANAL ARIZA : 185

İTFAİYE : 110

ALO CENAZE : 188

ALO DOĞUM : 188

ZABITA : 231 79 84 – 229 66 91